Головна Новини Суспільство події У Telegram процвітає абсолютно новий вид шахрайства: схема обману дуже небезпечна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Telegram процвітає абсолютно новий вид шахрайства: схема обману дуже небезпечна

Для реалізації схеми обману аферисти використовують ботів

4 лютого 2021, 17:32
Поділіться публікацією:

Шахрайство в Мережі набирає все більше популярності, а особливо часто для реалізації своїх схем обману зловмисники використовують популярні месенджери. Не став винятком і Telegram, в якому процвітає абсолютно новий вид афер, передає РБК.

У Telegram процвітає абсолютно новий вид шахрайства: схема обману дуже небезпечна

У Telegram процвітає абсолютно новий вид шахрайства - фото з відкритих джерел

Зловмисники винайшли більш хитрий спосіб, як витягнути гроші з кишень користувачів. Для цього вони використовують бота в Telegram, який може підмінити номери вихідних дзвінків і змінити голос. У виданні підкреслюють, що для того щоб обдурити користувачів месенджера шахраям більше не будуть потрібні спеціальні програми.

Схема обману працює таким чином: після оплати Telegram-бот дозволяє ввести в спеціальне поле номер користувача і номер, який абонент повинен побачити. Після здійснення дзвінка користувачеві не доведеться виходити з месенджера, і це відкриває доступ до технології підміни номера всім, хто забажає.

Ця схема обману аферистів є дуже небезпечною, оскільки зловмисники можуть використовувати дані родичів, друзів або, наприклад, роботодавця, щоб незаконно заволодіти коштами користувача-жертви. Аферист може вказати в боті номер телефону будь-якого абонента, чий номер є в телефонній книзі. Під час дзвінка у жертви афери відобразиться його контакт зі списку відомих абонентів.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що в Україні активно розвивається нова шахрайська схема, в якій зловмисники діють під виглядом виконавчої служби. За допомогою маски виконавчих органів аферистам вдається атакувати банківські рахунки, відкриті фізичними особами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини