Головна Новини Суспільство події Шахраї "псують" банкомати в Україні: після зняття готівки зникають гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї "псують" банкомати в Україні: після зняття готівки зникають гроші

Шахраї можуть встановлювати і камери або спеціальну накладку на клавіатуру банкомату

8 лютого 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

В Україні стала процвітати нова схема обману, до якої зловмисники задіють банкомати. Аферисти встановлюють на них спеціальні пристрої (скімінг), за допомогою яких можуть зчитувати дані карт і створювати їхні дублікати, передає Obozrevatel.

Шахраї "псують" банкомати в Україні: після зняття готівки зникають гроші

Шахрайська схема - фото з відкритих джерел

У виданні також попередили, що шахраї можуть встановлювати й камери або спеціальну накладку на клавіатуру банкомату, яка допомагає аферистам дізнатися пін-коди від банківських карт.

У виданні зазначають, що швидше за все звичайний клієнт не зможе визначити встановлений на банкоматі скімінг, однак співробітнику банку вдасться зробити це швидше. Скімінг виглядає як звичайна магнітна стрічка, яку аферисти поміщають в роз'єм для зчитування карти.

Щоб не потрапити до пастки хитрих шахраїв, перед використанням банкомату варто ретельно перевірити наявність накладок на клавіатурі, камер, які можуть бути спрямовані на неї, а також подивитися, чи немає знімних інструментів на роз'ємі для банківської карти. Варто пам'ятати, що під час введення пін-коду, бажано прикривати рукою клавіатуру.

Також зазначається, що крім скімінгу, аферисти можуть використовувати спеціальні клейкі стрічки, які "захоплюють" частину грошей, які видає банкомат. Тому після того, як отримали готівкові кошти, їх бажано перерахувати.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що шахраї винайшли більш хитрий спосіб, як витягнути гроші з кишень користувачів. Для цього вони використовують бота в Telegram, який може підмінити номера вихідних дзвінків і змінити голосу. Для того, щоб обдурити користувачів месенджера, шахраям більше не будуть потрібні спеціальні програми.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини