Головна Новини Суспільство події Шахраї атакують: Ощадбанк попередив українців про чергову хитрість аферистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї атакують: Ощадбанк попередив українців про чергову хитрість аферистів

Схема шахрайства побудована на пропозиції підняти кредитний ліміт

10 грудня 2020, 10:33
Поділіться публікацією:

На жаль, все більше і більше українців опиняються на вудочці у хитрих аферистів, які своєю чергою не збираються зупинятися. Шахраї вигадують все більш вишукані схеми, покладаючись на довірливість наших громадян. Про одну з таких хитростей розповіли представники державного банку Ощадбанк.

Шахраї атакують: Ощадбанк попередив українців про чергову хитрість аферистів

ФОТО: З відкритих джерел

За даними банку, для ошуканства українців шахраї використовують повідомлення з пропозицією підвищити кредитний ліміт картки у два рази. Саме це смс може виявитися рекламним прийомом хитрих аферистів. У банку радять одразу звертатися на гарячу лінію фінансової установи, в разі отримання такого повідомлення. У державному Ощадбанку зазначили, що номер гарячої лінії розташований на зворотному боці банківської карти.

У банку також попередили про посилання, які також часто вказуються в смс, нібито від банку. В установі застерігають ні в якому разі не переходити за ними. До слова, така схема може також поширюватися і на користувачів інших банків.

Раніше, Нацбанк попередив українців про шахраїв і розповів, хто в зоні ризику. Так, у геймерів зловмисники викрадають гроші з їхніх рахунків, зброя, танчики та інші віртуальні ігрові цінності. Жертв шахраї заманюють привабливими пропозиціями. Наприклад, пропонують поліпшити аккаунт геймера або безкоштовне віртуальне потужна зброя

Як повідомляло видання "Коментарі" раніше, в Міністерстві внутрішніх справ попередили про новий вид шахрайства. За даними МВС, зловмисники використовують для своїх шахрайських схем месенджер Telergam.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини