Головна Новини Суспільство події Що загрожує жителям Донбасу за неявку на "військові збори" окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що загрожує жителям Донбасу за неявку на "військові збори" окупантів

Щоб не провалити збори, терористи почали штрафувати мешканців ОРДЛО

29 червня 2021, 15:43
Поділіться публікацією:

Окупанти на Донбасі почали штрафувати своїх резервістів, які не прибули на так звані військові збори. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Що загрожує жителям Донбасу за неявку на "військові збори" окупантів

Бойовики на Донбасі - фото з відкритих джерел

Під час попередніх етапів зборів резервістів 17-19 і 22-26 червня бойовики зафіксували низьку явку своїх "військовозобов'язаних запасу".

Тепер окупанти загрожують чоловікам, які не прибули на навчання, штрафом у розмірі 30 тисяч російських рублів, що становить понад 11 тисяч гривень. Резервістів будуть штрафувати, якщо в їх так званому паспорті невизнаної республіки не буде штампа про "постановку громадянина на військовий облік".

Українські розвідники заявили, що окупанти на Донбасі нарощують підготовку військових запасу для комплектування з'єднань і частин оперативного угруповання бойовиків.

З 29 червня по 3 липня 2021 року на полігонах у Донецьку та Луганську триватиме третій етап "військових зборів". Особливу увагу, за даними розвідки, терористи приділяють підготовці фахівців артилерійських і мінометних підрозділів, для чого навіть залучили офіцерів російської армії.

Нагадаємо, що 7 червня російські окупанти на Донбасі оголосили "тиждень мобілізаційної готовності". Тоді розвідка повідомляла, що проросійські бойовики розіслали повідомлення своїм резервістам і пригрозили, що в разі неявки чи несвоєчасного прибуття особовий склад резерву притягнуть до відповідальності.

Також з 18 червня на полігонах окупантів зросла інтенсивність проведення заходів бойової підготовки. Зокрема, занять під час зборів артилеристів, мінометників, гранатометників, кулеметників, розвідників, снайперів, зв’язківців і саперів. Контроль за проведенням зборів та інших заходів бойової підготовки підрозділів окупантів здійснюють групи кадрових російських офіцерів штабу 8 армії Південного військового округу ЗС РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини