Головна Новини Суспільство події Що відомо про нову французьку вакцину від COVID-19: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відомо про нову французьку вакцину від COVID-19: деталі

Вакцина продемонструвала високий рівень антитіл після однієї дози

17 травня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Французька фармацевтична компанія Sanofi спільно із британським партнером GSK повідомила про успішне завершення другого етапу тестування своєї вакцини проти коронавірусу. Про це повідомила прес-служба компанії.

Що відомо про нову французьку вакцину від COVID-19: деталі

Вакцинація - фото з відкритих джерел

За їхніми словами, випробування показали високий рівень вироблення антитіл вже після однієї дози препарату. Проміжні результати другої фази препарату Sanofi показали від 95% до 100% вироблення антитіл після другої ін’єкції у всіх вікових групах (від 18 до 95 років).

"Після однієї ін’єкції в учасників дослідження проявлявся високий рівень нейтралізуючих антитіл до SARS-CoV-2, що свідчить про великий потенціал вакцини", — повідомляють дослідники.

Відомо, що в другому етапі досліджень участь взяли 722 добровольці. Згодом стартує основне дослідження в рамках третьої фази. Для цього етапу вчені планують дослідити вакцину на 35 000 французів.

Під час дослідження заплановано виявити рівень ефективності проти класичного варіанту коронавірусу з Уханю та південноафриканського штаму.

Якщо вакцина буде успішною, її можуть затвердити у четвертому кварталі 2021 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як складається ситуація із розробкою власних препаратів від коронавірусу в Україні. З якими складнощами стикаються вітчизняні розробники вакцини і як просувають досліди українських ліків, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, коли вакциновані українці зможуть офіційно отримати друге щеплення необхідним препаратом і як встигнути записатися в чергу заздалегідь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини