Головна Новини Суспільство медицина В Україні розробили три прототипи вакцин проти коронавірусу - в чому труднощі реалізації препаратів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розробили три прототипи вакцин проти коронавірусу - в чому труднощі реалізації препаратів

В Україні є науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19, проте є перешкоди для реалізації препарату

5 травня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Три групи вітчизняних науковців уже розробили прототипи вакцин проти коронавірусу. Проте, щоб завершити доклінічні випробовування, потрібна лабораторія відповідного класу захисту BSL-3. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов у своїй колонці в "Українській правді".

В Україні розробили три прототипи вакцин проти коронавірусу - в чому труднощі реалізації препаратів

Українська вакцина проти коронавірусу може з'явитися за одної умови. Фото: pravda.com

За словами секретаря, Україна має необхідний науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19. Це доводять розробки наших вчених. Проте для тестування вакцин науковцям потрібна спеціальна лабораторія, що підходить для роботи з мікробами, які можуть викликати серйозне і потенційно смертельне захворювання при вдиханні.

Весь лабораторний персонал має знаходитися під медичним наглядом і отримати щеплення від вірусу, щоб уникнути ризику випадкового або непоміченого зараження. Всі процедури, пов'язані з інфекційним матеріалом, повинні виконуватися в боксі біологічної безпеки. Лабораторія повинна мати спеціальний план та інструкції за якими буде працювати.

Окрім того, секретар РНБО переконаний, щоб реалізувати цей науковий потенціал та гарантувати безпеку українців, необхідно досягнути автономізації виробництва. Це дозволить країні протистояти майбутнім викликам та самостійно забезпечити безумовний базовий безпековий набір громадян.

Як пояснює Олексій Данілов, до базового безпекового набору належить харчування, лікування, технології і правопорядок.

Олексій Данілов також зазначив, що про існування небезпечного, проте невідомого вірусу дізнався ще перед 2020 роком. Вже тоді в Україні намагалися закупити і перевезти через кордон з допомогою підставних фірм максимально можливу кількість медичних засобів та захисних виробів.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, скільки українців проти вакцинації від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини