Головна Новини Суспільство події Що відомо про новий обмін полоненими між Росією та Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відомо про новий обмін полоненими між Росією та Україною

Російська сторона в ТКГ ігнорує питання обміну полоненими

23 червня 2021, 19:37
Поділіться публікацією:

Тристороння контактна група (ТКГ) із врегулювання конфлікту на Донбасі повідомляє про саботаж російською стороною переговорів про обмін полоненими. Про це представники ТКГ повідомили на своїй сторінці в Facebook.

Що відомо про новий обмін полоненими між Росією та Україною

Обмін полоненими - фото з відкритих джерел

23 червня на черговому засіданні групи представники Російської Федерації проігнорували ініціативи української сторони щодо чергового обміну.

"Українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, що утримуються у зв'язку з конфліктом, і вживає усіх необхідних для цього заходів", — наголошується в заяві.

Члени ТКГ від України підкреслили, що пропозиції та ініціативи нашої делегації по обміну полоненими "поки не зустрічають належної реакції з російської сторони".

Нагадаємо, що, за інформацією уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової, Україна підготувала список громадян, які знаходиться в полоні в окупантів і чекають можливості повернутися додому. Як повідомила чиновниця, всього до документа внесено 285 імен.

Варто зазначити, що 44 полонених українців є представниками Збройних сил. Але наразі жодних зрушень щодо проведення чергового обміну ув'язненими із представниками ОРДЛО не передбачається.

Додамо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли, за інформацією вітчизняної делегації в ТКГ, нарешті почнуться певні зрушення до миру на Донбасі.

Також стало відомо про те, що російські окупанти знову активізували свою військову техніку в окупованих районах східної України. Більше деталей — у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини