Головна Новини Суспільство права людини Стало відомо, скільки українців у катівнях ОРДЛО чекають на обмін полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців у катівнях ОРДЛО чекають на обмін полоненими

У списку полонених українців, які очікують звільнення з в'язниць «Л-ДНР», знаходиться 285 осіб

21 травня 2021, 12:53
Поділіться публікацією:

Військове протистояння між російською і українською армією поблизу лінії розмежування на Донбасі триває. І хоча загальний градус напруги злегка знизився (проте обстріли з боку бойовиків тривають), залишається чимало невирішених питань. Один із них — взаємний обмін полоненими.

Стало відомо, скільки українців у катівнях ОРДЛО чекають на обмін полоненими

285 українців внесені у списки на обмін полоненими з ОРДЛО. Фото із відкритих джерел

За інформацією уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денисової, Україна підготувала список громадян, які знаходиться в полоні у окупантів і чекають можливості повернутися додому, повідомляє "Укрінформ".

Як повідомила чиновниця, всього до документа внесено 285 імен. Варто відзначити, що 44 полонених українці є представниками Збройних Сил.

Втім, на сьогодні жодних зрушень щодо проведення чергового обміну ув'язненими із представниками ОРДЛО не передбачається. Людмила Денисова каже, що особливих змін у цьому питанні не відбувається вже протягом року.

За словами чиновниці, адміністрації невизнаних республік звинувачують у провалі обміну полоненими офіційний Київ. Начебто Україна не виконує підписані "Мінські домовленості", тому й неможливо розглядати будь-які нові кроки назустріч.

При цьому Денисова зазначила, що питанням повернення затриманих окупантами українців опікуються багато українських політиків, в тому числі й президент Володимир Зеленський. Чиновниця переконана, що головна заковика — не в "Мінську" і нібито ігноруванні його Україною, а у відсутності "відмашки" з боку Кремля.

Варто зазначити, що українська влада не заперечує варіанту обміну "всі на всіх", коли подібна можливість з’явиться.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли, за інформацією вітчизняної делегації в ТКГ, нарешті почнуться певні зрушення до миру на Донбасі.

Також на порталі стало відомо про те, що російські окупанти знову активізували свою військову техніку в окупованих районах східної України. Більше деталей — у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини