Головна Новини Суспільство події Бойовики на Донбасі звозять танки - ОБСЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики на Донбасі звозять танки - ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала шість танків на території Донецької області

21 травня 2021, 07:45
Поділіться публікацією:

Спостерігачі ОБСЄ помітили танки на території Донецької області. Цей факт зафіксовано у звіті спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ за 20 травня.

Бойовики на Донбасі звозять танки - ОБСЄ

ОБСЄ зафіксували воєнну техніку окупантів на Донбасі - деталі. Фото: s.fraza.com

Так Росія відзначилася порушенням ліній відведення. Всього було зафіксовано шість танків. Всі вони знаходилися поза виділених місць зберігання озброєння СММ.

Як зазначається у звіті розміщення важкого озброєння в даних локаціях заборонено пунктом 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Представники додають, що бачили бойовиків на двох ділянках розведення вогню. Перша — в районі Станиці Луганської. Там було зафіксовано двох членів збройних формувань, які мали написи "СЦКК". Друга ділянка — населений пункт Золоте. Там було помічено трьох військових.

Раніше повідомлялося, які сценарії готують для Донбасу. Пандемія коронавірусу внесла корективи у переговори в нормандському форматі після Паризького саміту 2019 року, тому план "А" Донбасом ще не виконаний. Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна не відмовляється від переговорів у нормандському форматі, тому що іншого майданчика поки немає. Крім того, Росія накопичила близько 30-35 тисяч військових в окупованому Криму, ще близько 35 тисяч — на окупованому Донбасі, а вздовж українських кордонів — від 47 до 80 тисяч військових РФ. Детальніше про сценарії читайте тут.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, чому немає прогресу щодо Донбасу. Свою думку висловив президент України Володимир Зеленський. Він нагадав, що 19 травня відбулася зустріч учасників Тристоронньої контактної групи (ТКГ), які через пандемію COVID-19 ведуть перемовини у форматі відеоконференції. Проте чому ця зустріч була малоефективною, дізнавайтеся тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктор Тор

21 травня 2021, 07:03

Какие бессовестные,а мы- то хотели им заглянуть в глаза,улыбнуться,и получить взад Крым,Донбасс. Взад получили(когда Северный поток-2 решили достроить),правда без Крыма и Донбасса. Но ничего,мы вот опять встретимся, поговорим ,и опять наверное что-то нам дадут. Потом догонят ,и опять дадут. И так будет до тех пор пока будем канючить,что нас обижают,вместо того, чтобы эта мерзость нас боялась,и считалась с нами.Так,как они боялись добровольческих батальонов в 2014 году.


Новини