Головна Новини Суспільство події Що робив колишній бойовик "ЛНР" у лавах луганської поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робив колишній бойовик "ЛНР" у лавах луганської поліції

До початку кар'єри в Нацполіції чоловік переховувався в окупованому Криму

17 червня 2021, 15:01
Поділіться публікацією:

Працівники Служби безпеки України (СБУ) виявили та заарештували колишнього бійця так званої "ЛНР", який працював поліцейським у Луганській області. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Що робив колишній бойовик "ЛНР" у лавах луганської поліції

СБУ - фото з відкритих джерел

За інформацією спецслужбовців, чоловік приєднався до окупантів у 2014 році і служив у незаконному збройному формуванні "Армия Юго-Востока", а через два роки став співробітником Нацполіції.

"З 2014 року фігурант "служив" у незаконному збройному "формуванні Дрьомова", яке на той час контролювало Сєвєродонецьк. Як тільки українські воїни звільнили місто, а бойовики відійшли вглиб тимчасово окупованих територій, він "вирішив змінити сторону", — зазначають правоохоронці.

До початку своєї роботи в лавах української поліції колишній бойовик переховувався на території РФ і в окупованому Криму.

Також відомо, що він брав участь у забезпеченні пропускного режиму і чергуваннях на бойових постах терористичних угруповань.

Що робив колишній бойовик ”ЛНР” у лавах луганської поліції - фото 2
Що робив колишній бойовик ”ЛНР” у лавах луганської поліції - фото 3
Що робив колишній бойовик ”ЛНР” у лавах луганської поліції - фото 4

Крім того, зловмисник був зарахований до розвідувального підрозділу, який очолював росіянин із позивним "Спец", найманці якого причетні до викрадень та катувань українських патріотів і вбивств військовослужбовців ЗСУ.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні затримали зухвалого агента ОРДЛО, який примудрився проникнути всередину Збройних Сил України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Додамо, що нещодавно співробітники Служби безпеки України викрили колишнього чиновника Ради національної безпеки і оборони, який був завербований іноземною спецслужбою.

Підозрюваний збирав, систематизував і здійснював аналітику даних, що стосуються сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічної співпраці України з ЄС, РФ і Китаєм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини