Головна Новини Суспільство події Що робити, якщо тріснула банківська картка
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо тріснула банківська картка

Експерти розповіли, як діяти у випадках, якщо ваша банківська картка тріснула або отримала інше механічне пошкодження

19 грудня 2021, 12:25 comments1880
Поділіться публікацією:

Банківські картки — простий і зручний спосіб, щоб швидко проводити повсякденні платежі: розрахунок у магазині, на заправці, оплата комунальних послуг та інше. Але як діяти у випадках, якщо банківська картка тріснула чи погнулася?

Що робити, якщо тріснула банківська картка

Що робити, якщо тріснула банківська картка (фото з відкритих джерел)

Експерти кажуть, що "реанімувати" карту шансів немає. Необхідно звернутися до відділення банку, пояснити ситуацію та замовити новий пластик. Однак якщо ваша карта була іменна, то нову доведеться почекати близько двох тижнів. Якщо ж картка потрібна вам терміново, оператор банку повинен видати її миттєво.

Якщо вам потрібно зняти гроші з пошкодженої картки, то зробити це можна у касі банку, але в такому разі потрібно обов'язково мати при собі паспорт. Але не всі банки практикують цю послугу, тим більше якщо йдеться про велику суму грошей.

Щоб уникнути подібних ситуацій, експерти радять встановити на смартфон мобільний банкінг, за допомогою якого ви зможете переказувати ваші кошти зі зламаної картки на робочу.

Нагадаємо, що співробітники СБУ заблокували роботу підпільного сall-центру, який крав банківські дані людей. Велику схему викрадення коштів у громадян було створено у Вінниці. Нелегальний бізнес проіснував чотири місяці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шахраї застосовують нову схему, щоб обвести обачливих українців навколо пальця. Користувачам банківських карток пропонують здавати в оренду картку.

Читайте також, що у I кварталі 2021 року в Україні 9 із 10 операцій із банківськими картками були безготівковими. Загальна кількість карток українських банків становила понад 1,69 млн одиниць, а сума на рахунках перевищила 1 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини