Головна Новини Суспільство події Аферисти вигадали нову схему з банківськими картами: як не потрапити в тенета
commentss НОВИНИ Всі новини

Аферисти вигадали нову схему з банківськими картами: як не потрапити в тенета

Пропонують здавати в оренду банківську картку

31 серпня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Шахраї застосовують нову схему, щоб обвести обачних українців навколо пальця. Користувачам банківських карток пропонують здавати в оренду картку. Такі пропозиції можна знайти в інтернеті, йдеться в сюжеті "Сьогодні". За годину обіцяють понад тисячу гривень.

Аферисти вигадали нову схему з банківськими картами: як не потрапити в тенета

Аферисти придумали нову схему, фото з відкритих джерел

Експерти попереджають, що це дуже небезпечний обман, адже власник картки дає ПІН-код стороннім особам.

"Людина відкриває рахунок, дає картку, дає ПІН-код. Людина не знає, що відбуватиметься: їй здається, що вона не зробила нічого поганого. При всьому цьому злочинці через її рахунок переводять у готівку. Походження цих грошей дуже сумнівне", – каже експертка з психологічної кібербезпеки Наталія Бугайова.

З допомогою імені власника карти аферисти можуть ухилятись від сплати податків, відмивати гроші, легалізовувати великі суми готівки. Одна з постраждалих – Катерина. Дівчина кілька тижнів здавала свої карти в оренду. Але зрештою відчула, що щось не так. Дівчина розповідає, що отримувала один відсоток від знятої суми і навіть відкрила декілька рахунків у різних банках, щоб більше "заробити".

"Нещодавно я вирішила все це припинити, тому що мені стали надходити дивні дзвінки з банку: мовляв, чому мені на карту кожен день приходять гроші", – каже дівчина.

За словами експерта з безпеки і колишнього поліцейського Руслана Болгова, така легковажність може навіть довести до в'язниці. Правоохоронні органи таку діяльність можуть розцінити як пособництво шахраям з фінансовими махінаціями і притягнути до відповідальності. Крім того, замість прибутку від такої афери шахраї можуть оформити на власника карти кредит.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в правоохоронних органах розповіли про нову аферу шахраїв. Зловмисники від імені відомої ведучої пропонують своїм жертвам взяти участь в опитуванні. За участь пропонують грошові винагороди. У кіберполіції розповіли, як не стати жертвою аферистів. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, відома українська телеведуча розповіла, як не попастися на виверти аферистів. Вона зазначила, що навіть звичайнісіньке запрошення в театр через соціальні мережі може виявитися частиною шахрайської схеми. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини