Головна Новини Суспільство події СБУ виявила фірму, що викрадала кошти з банківських карток
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ виявила фірму, що викрадала кошти з банківських карток

Щомісячний обіг грошей був вищим за 6 млн гривень

5 жовтня 2021, 10:29
Поділіться публікацією:

Працівники СБУ заблокували роботу підпільного "сall-центру", який крав банківські дані людей. Про це повідомляє пресслужба відомства.

СБУ виявила фірму, що викрадала кошти з банківських карток

Затримання шахраїв, фото СБУ

Велика схема викрадення коштів у громадян була створена у Вінниці. Незаконний бізнес пропрацював чотири місяці. 

Аби створити схему, мешканець Вінниці винайняв у середмісті офіс і створив там "сall-центр". Для роботи шахрайської схеми вінничанин знайшов 25 безробітних людей, які займались виманюванням коштів.  Щомісячний обіг грошей був вищим за 6 млн гривень. 

Так звані оператори телефоном називали себе робітниками банків або поліції. Таким чином крали у людей особисті дані. Тим людям, які не дуже довіряли зловмисникам, пропонували переказувати гроші на "резервний" рахунок. У приміщенні правоохоронці виявили 100 комп'ютерів, чорнові записи із даними банківських платіжних карток.

"Наразі у межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України триває слідство для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправних дій", — повідомляють в СБУ.

Зловмисників працівники СБУ виявили за допомогою Офісу генпрокурора.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Києві СБУ арештувала бойовика, який убивав українських військових. Пресслужба СБУ інформує, що у Києві відбулась спецоперація із затримання молодика, який був членом незаконних бойових формувань "ДНР". Українські контррозвідники встановили, що затриманий у 2014 році перебував на території, де відбувались зіткнення Збройних сил України та бойовиків. Його завданням було добивання військовослужбовців АТО, які отримали поранення під час збройних сутичок. Також він з'ясовував, де розташовані українські підрозділи та скеровував туди ворожі обстріли.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини