Головна Новини Суспільство події В Києві СБУ арештувала бойовика, який убивав українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

В Києві СБУ арештувала бойовика, який убивав українських військових

Затримано чергового бойовика з угрупувань ДНР

4 жовтня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Пресслужба СБУ інформує, що у Києві відбулась спецоперація із затримання молодика, який був членом незаконних бойових формувань "ДНР". 

В Києві СБУ арештувала бойовика, який убивав українських військових

Українські контррозвідники і затриманий бойовик - фото СБУ

Українські контррозвідники встановили, що затриманий у 2014 році перебував на території, де відбувались зіткнення Збройних сил України та бойовиків. Його завданням було добивання військовослужбовців АТО, які отримали поранення під час збройних сутичок. Також він з'ясовував, де розташовані українські підрозділи та скеровував туди ворожі обстріли.

Бойовика було затримано у Києві. Він проживав у столичному хостелі, а перед цим перебував у окупованому Криму. У 2014 році зловмисник долучився до кількох незаконних формувань на території окупованого Донбасу. Спершу він приєднався до "Оплоту", а потім став членом розвідгрупи. 

У відео, опублікованому на сайті СБУ, молодик стверджує, що кається. Українським розвідникам він щиросердно розповідає, що під час бойових дій був поранений у плече та наводить певні деталі про службу у бойовиків: командира  підрозділу "Оплоту" звали Олександр Азаров (позивний "Азар"), місце дислокації — Ясинувата, позиція називалась "Алмаз-1". 

Наразі молодика заарештовано. Його звинувачують в участі у терористичній групі згідно з ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Якщо його буде визнано винним, він може отримати 8-15 років в'язниці.

"Оплот" — незаконна мотострілецька бригада, яка підпорядковується угрупуванням на території так званої "ДНР". Певний час ним командував в Олександр Захарченко, який згодом став ватажком терористів у Донецьку. Саме цей підрозділ обстріляв блок-пост поблизу Волновахи, внаслідок якого загинуло 12 українців.

Портал "Коментарі" повідомляв про регулярні порушення режиму тиші на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини