Головна Новини Суспільство події Що потрібно для вакцинації підлітків і як вона відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно для вакцинації підлітків і як вона відбувається

Дітям колять вакцину Pfizer BioNTech

8 листопада 2021, 16:32
Поділіться публікацією:

Вакцинацію неповнолітнім проводять в присутності батьків й за певних умов. Про це відомо з програми "Вакцинація дітей COVID-19" на 24 каналі. 

Що потрібно для вакцинації підлітків і як вона відбувається

Дітям роблять укол у присутності дорослих, фото з відкритих джерел

По-перше, батьки мають надати довідку про профілактичні щеплення за віком, які дитина пройшла. Якщо підліток не отримав яку із вакцин, наприклад, від кору, то спочатку потрібно зробити цей укол в кабінеті щеплень, а потім від COVID-19. Довідку видає сімейний лікар, з яким підписана декларація.

Перед вакцинацією батьки або опікуни підписують інформовану згоду про щеплення. Потім медики дитину обстежують: міряють температуру тіла та перевіряють горло. Дітям колять вакцину Pfizer й таку ж дозу, як і дорослим. Підліткам теж треба зробити два щеплення.

Після уколу дитина з батьками півгодини знаходяться під наглядом лікарів. Адже алергічні реакції проявляються протягом кількох хвилин.

Раніше вакцинували дітей, що мають тяжкі хвороби, перенесли трансплантацію органів. Однак вже два тижні вакцинують усіх охочих з 12 до 17 років. Однак медики говорять, що черги з дітьми за щепленнями не стоять.

За словами директора з материнства медзакладу №5 у Львові Ірини Полюги, підлітковий вік — це тоді, коли людина має вразливий імунітет через гормональний розвиток.

Нагадаємо, що дитячий сертифікат про вакцинацію батьки можуть завантажити в Дії. Для цього треба внести в додаток дані з свідоцтва про народження дитини.

Як повідомляв портал "Коментарі", відомо в якій області найбільше вакцинувалося вчителів й скільки шкіл навчають очно. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет. Зазначимо, що в деяких регіонах школярі ще не вийшли з канікул.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини