Головна Новини Суспільство події Дитячий СOVID-сертифікат у "Дії": як його отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Дитячий СOVID-сертифікат у "Дії": як його отримати

Стало відомо, як сертифікат діти можуть отримати самостійно

2 листопада 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

На порталі державних послуг "Дія" з'явилася нова функція — генерування дитячого COVID-сертифікату. Про це повідомляють прес-службі Міністерства цифрової трансформації в Telegram.

Дитячий СOVID-сертифікат у "Дії": як його отримати

Українці зможуть отримати новий сертифікат для дітей, фото прес-служби порталу Дія

Отримати такий сертифікат батьки українських підлітків можуть в застосунку "Дія" після того, як їхні діти отримають хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу. В повідомленні йдеться, що сертифікат формуватиметься для дітей від 12 років. 

Як отримати дитячий сертифікат

Спочатку треба оновити додаток "Дія" до останньої версії, пройти там авторизацію. Після чого завантажити в додаток свідоцтво про народження дитини, яка отримала вакцину. Далі перейти в меню послуг та обрати послугу "COVID-сертифікати".

В цьому розділі виконати підтвердження й отримати сертифікат дитини. Також повідомляється, що тим, кому виповнилося 14 років, можна самостійно реєструватися в застосунку. Для авторизації слід використовувати чип NFC на ID-картці, біометричний паспорт. Для отримання сертифікату потрібно лише надати згоду на обробку медичних даних.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці зможуть згенерувати в застосунку сертифікат, якщо пройшли ПЛР-тест. Поки що процедура доступна після реєстрації на окремій сторінці та для тих, хто тестувався в кількох перерахованих лабораторіях. Однак в Міністерстві охорони здоров'я та Міністерстві цифрової трансформації найближчим часом запустять таку послугу для всіх громадян. До сервісу будуть підключені медичні дані інших лабораторій.  Нагадаємо, що такий сертифікат діє протягом 72 годин. 








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини