Головна Новини Суспільство події На основі ПЛР-тесту українці зможуть отримати сертифікат: як це зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

На основі ПЛР-тесту українці зможуть отримати сертифікат: як це зробити

Генерування сертифікатів на основі ПЛР-тесту поки що тестується

2 листопада 2021, 08:45 comments1187
Поділіться публікацією:

Українці зможуть сформувати сертифікат в "Дії" після того, як зробили ПЛР-тест на COVID-19. Про це повідомив керівник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці в Facebook.

На основі ПЛР-тесту українці зможуть отримати сертифікат: як це зробити

Українці зможуть протестувати новий сертифікат, фото прес-служби порталу Дія

Наразі такі послуги можливі для тих, хто здав біологічний матеріал на тестування в деяких лабораторіях, які беруть участь в бета-тестуванні електронних документів на порталі "Дія".

Отже, сертифікати сформувати наразі можуть громадяни, що здали тести в лабораторіях "ДІЛА", "Ескулаб", "Смартлаб" та "Дніпролаб". Також українці зможуть написати свої зауваження та пропозиції для розробників.

Щоб протестувати новий вид сертифікату, треба зареєструватися на сайті team.diia.gov. Наразі охочих, що пройшли реєстрацію вже більше тисячі осіб. Під час реєстрації слід вказати операційну система смартфону, номер телефону, ім'я та прізвище.

Як повідомив міністр, коли проведуть бета-тестування нового виду сертифікатів, тоді в "Дії" українці зможуть генерувати електронні сертифікати після проходження ПЛР-тесту в інших медичних лабораторіях України. Нагадаємо, що такий сертифікат на основі тесту діє лише три доби — 72 години.

Наразі в застосунку вже понад п'ять мільйонів громадян сформували COVID-сертифікати.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці поділилися досвідом генерування сертифікатів в "Дії" й поскаржилися на те, що система перевірки обличчя підвисає й працює через раз. Тому деякі громадяни не можуть згенерувати електронний документ. Про проблеми з порталом автор посту написав у соціальній мережі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини