Головна Новини Суспільство події Саміті миру у Швейцарії: Угорщина визначилася, чи братиме участь
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміті миру у Швейцарії: Угорщина визначилася, чи братиме участь

Глава МЗС Угорщини звернув увагу на відсутність Росії на Саміті

6 червня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Угорщина братиме участь у Саміті миру у Швейцарії 15-16 червня. Країна буде представлена на заході на рівні міністра закордонних справ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Саміті миру у Швейцарії: Угорщина визначилася, чи братиме участь

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

"Причина нашої участі в тому, що ми абсолютно на стороні миру, а тому ми беремо участь у всіх заходах, де мир стоїть на порядку денному", – зазначив угорський міністр.

Відповідаючи на запитання журналіста, він повідомив, що Угорщину буде представлено на конференції на рівні міністра закордонних справ.

"Ми поважаємо мирні зусилля Швейцарії, ми братимемо участь на рівні міністра закордонних справ", — додав він, зазначивши, що говорити про світ завжди корисно.

У той же час, Петер Сійярто висловився і про відсутність Росії на Саміті.

"Ми вважаємо, що реальних результатів можна очікувати, якщо всі будуть за столом переговорів", — констатував міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під тиском Швейцарії та країн Глобального Півдня до проекту рішення Саміту миру внесли невигідні для України поправки, які загрожують безальтернативному статусу формули миру президента Володимира Зеленського та відкривають шлях до інших мирних ініціатив. Про це пише "УП", посилаючись на документ за підсумками саміту, який нібито вже розіслали в столиці країн учасниць заходу.                                                                         

Також видання "Коментарі" повідомляло – що означає саміт миру без Байдена та Сі: як бути Україні. Видання детально проаналізувало ситуацію разом із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини