Головна Новини Суспільство події Розкрито нову схему шахраїв: розповідаємо, як не попастися
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрито нову схему шахраїв: розповідаємо, як не попастися

Уявіть ситуацію: ви залишаєте машину на парковці, закриваєте її, а після повернення знаходите всередині салону папірець з номером телефону

25 грудня 2020, 18:03 comments1339
Поділіться публікацією:

Водії зіткнулися з новим видом шахрайської схеми. І головна небезпека в тому, що вони самі віддають гроші зловмиснику, передає видання Сегодня.

Розкрито нову схему шахраїв: розповідаємо, як не попастися

Автомобіль. Фото: unsplash

Людина паркує свій автомобіль біля будинку і йде додому. А вранці вона знаходить записку з номером телефону всередині салону. При цьому все на місці, нічого не пропало. З цікавості автомобіліст може набрати за цим номером, щоб дізнатися, що ж сталося. І у відповідь він отримає попередження про те, що в салоні його авто залишили "закладки" — предмет, який може пошкодити машину.

Далі шокованому водієві пропонують такий варіант: заплатити конкретну суму грошей, щоб "доброзичливці" розповіли, як позбутися від "закладки". В іншому випадку, цей предмет принесе набагато більше шкоди.

Фахівці акцентують увагу на тому, що вірити в подібні історії не варто. Адже шахрай чисто фізично не встигне нічого пошкодити в авто: у нього просто не буде на це часу, інакше його хто-небудь помітить.

Якщо ж ви переживаєте з цього приводу, то краще поїхати на СТО. Там машину перевірять, і ви зможете бути спокійні. Не відправляючи при цьому власні гроші незнайомій людині.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, шахрай хотів привласнити собі 47 тисяч гривень, але його схему розкрили. Інцидент трапився на одному з відділень київської "Нової пошти". Працівники компанії помітили щось недобре і звернулися за допомогою до правоохоронних органів. Як потім з'ясувалося, не дарма.
Шахрай хотів провести схему, яка б залишила українця без грошей за свою посилку. Так, зловмисник хотів скасувати накладений платіж за допомогою підроблених документів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини