Головна Новини Суспільство події Рови і відеокамери: прикордонники розповіли про «стіну» на українсько-російському кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Рови і відеокамери: прикордонники розповіли про «стіну» на українсько-російському кордоні

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко каже, що абсолютно надійної стіни, яка захистила б Україну від агресії Росії, не існує

5 травня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

В умовах постійної загрози ймовірної повноцінної війни з Росією українські прикордонники змушені бути особливо уважними, виконуючи свій обов'язок. У цьому їм допомагає спеціальне обладнання прикордонної зони, над удосконаленням якого фахівці працюють вже понад п'яти років. За словами керівника Держприкордонслужби Сергія Дейнеки, реальної "стіни", про яку давно говорять, не існує, повідомляє "РБК-Україна".

Рови і відеокамери: прикордонники розповіли про «стіну» на українсько-російському кордоні

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко. Фото з відкритих джерел

Чиновник пояснює, що справжній захист України від будь-якого російського нападу — це наша армія, абсолютно всі її підрозділи. І, зрозуміло, готовність відстоювати рідну землю до останнього подиху.

Реального ж проєкту "Стіна", який анонсували кілька років тому, вже не існує, пояснює Дейнеко. За його словами, звичайних перешкод для тих же російських танків не вистачить. Саме тому українсько-російський кордон вдосконалюють, додаючи нові інженерні рішення.

Як пояснив очільник прикордонників, найголовніше в цьому процесі — забезпечити абсолютний контроль над 100% кордону з Росією. Сергій Дейнеко вважає, що захищати українців слід не лише від чітко видимої загрози типу військових підрозділів або техніки. Небезпеку можуть становити і розвідники, терористи-одинаки і навіть окрема контрабанда. Коли ці моменти також будуть чітко контролюватися, впевнений Дейнеко, тоді можна буде говорити про "стіну".

У фізичному сенсі, каже начальник прикордонної служби, Україна зміцнює свої північно-східні кордони за допомогою протитанкових ровів (нинішня протяжність — близько 400 км) і контрольно-слідових смуг. Також прокладаються спеціальні рокадні (об'їзні, маневрені) дороги (330 км).

Встановлюється і цілодобова система стеження. Цікаво, що, окрім звичайних камер, на кордоні використовуються і тепловізори.

Дейнеко вважає, що така система здатна називатися найбільш ефективною. Все тому, що в такому випадку виключається будь-який людський фактор.

Нині, за даними Держприкордонслужби, завершуються відповідні роботи в Харківській і Чернігівській областях. Документальна робота по Сумській області, наприклад, велася ще у 2020 році. Однак до реальних дій у цьому регіоні поки так і не приступили.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в західні регіони Росії, а, значить, до кордону з Україною, продовжує прибувати військова техніка. Деякі росіяни розповідають у соцмережах, як за допомогою вантажних поїздів у напрямку до кордону з Україною перекидають різні бойові машини, танки, а також бензовози для дозаправки. Більше деталей, а також підтверджуючі відео — в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, що як тільки перша частина травневих свят закінчилася, російські окупанти тут же влаштували масштабний обстріл у Мар'їнському районі Донецької області. Найбільше від вогню супротивника постраждала Мар'їнська ЦРЛ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини