Головна Новини Суспільство події Росія збирається головувати в Раді безпеки ООН: Україна зробила термінову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія збирається головувати в Раді безпеки ООН: Україна зробила термінову заяву

Постійний представник України при ООН Кислиця закликав не дати Росії головувати в Раді безпеки ООН

6 березня 2023, 14:30 comments7387
Поділіться публікацією:

За графіком ООН, у квітні 2023 року Росія має на місяць взяти на себе головування в Раді безпеки. Україна рішуче виступає проти такого рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на постійного представника України при ООН Сергія Кислицю.

Росія збирається головувати в Раді безпеки ООН: Україна зробила термінову заяву

Радбез ООН. Фото: з відкритих джерел

Український дипломат нагадав, як 24 лютого 2022 року, в ніч початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, генсек ООН Антоніу Гутерріш назвав це "найсумнішим днем у його перебування на посаді".

"Фактично це буде найсумнішим в історії ООН до 1 квітня 2023 року, коли, якщо справедливість не переможе, Росія візьме на себе головування в Раді безпеки. Досить ґвалтувати правосуддя та скасовувати Статут ООН! Відповідальність прямо зараз", — написав Кислиця.

Варто нагадати, що глава МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що Росія узурпувала місце постійного члена Ради Безпеки понад 30 років тому і перетворила його на свій "трон безкарності". Нині їй там не місце.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна зібрала 45 країн на спецсесію ООН перед роковинами початку повномасштабної війни РФ проти України. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів учасникам заходу щодо російських злочинів, нагадав, що війна триває з 2014 року, закликав до створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності за злочин агресії Росії. Він наголосив, що непокаране зло – зростає, а тому така важлива справедливість. Також Кулеба представив проект резолюції щодо принципів справедливого та міцного миру в Україні, заснований на формулі світу президента Зеленського. Чому важливо зайнятися перебудовою системи глобальної безпеки? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – головні висновки битви за Бахмут: чому завдання вже виконане – чого варто чекати далі. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини