Головна Новини Суспільство події Росія стала ще на крок ближчою до розміщення ядерної зброї в Білорусі: підписано новий документ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія стала ще на крок ближчою до розміщення ядерної зброї в Білорусі: підписано новий документ

Кремль уже заявив, що Росія та Білорусь зміцнюють єдиний оборонний простір з урахуванням військово-політичної обстановки.

25 травня 2023, 13:20 comments1281
Поділіться публікацією:

Москва та Мінськ домовилися про розміщення тактичної ядерної зброї на території РБ. Документ підписали глава Міноборони РФ Сергій Шойгу та голова білоруського оборонного відомства Віктор Хренін. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляють російські та білоруські ЗМІ.

Росія стала ще на крок ближчою до розміщення ядерної зброї в Білорусі: підписано новий документ

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що перед тим, як підписати документ, Сергій Шойгу спробував виправдатися, заявивши, що Росії нібито доводиться йти на такий крок через те, що "Захід веде "неоголошену війну" проти Росії та Білорусі".                                                              

Глава міноборони країни-агресора також уточнив, що на офіційному рівні Росія розміщує нестратегічну ядерну зброю на території Білорусії, а не передає її країні. Тобто тільки Москва вирішуватиме, як і коли воно може бути застосоване чи не застосоване.

"Розміщення нестратегічної ядерної зброї – дієва відповідь на агресивну політику недружніх нам країн", – підтримав сказане Шойгу міністр оборони РБ Віктор Хренін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — частина штурмової авіації Республіки Білорусь (РБ) отримала здатність завдавати ударів ядерною зброєю, а з 3 квітня на одному з російських полігонів розпочали навчання білоруським розрахункам порядку застосування "Іскандер-М". Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Схоже, Кремль насправді вирішив розпочати поширення ядерного озброєння . Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло — готуємося до "Рамштайну": що і коли може отримати Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини