Головна Новини Суспільство події Росія просить Ізраїль не заважати їй перекидати озброєння із Сирії до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія просить Ізраїль не заважати їй перекидати озброєння із Сирії до України

У жовтні ЗМІ повідомили, що Росія скорочує свої сили в Сирії на тлі обмежень у поставках під час її війни в Україні.

5 грудня 2022, 08:25
Поділіться публікацією:

Росія безпосередньо звернулася до Ізраїлю з проханням не втручатися і не перешкоджати передачі її "оборонного обладнання" з Сирії в Україну. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє The Times of Israel, з посиланням на слова ізраїльського чиновника в ефірі "ТРК Kan-11".

Росія просить Ізраїль не заважати їй перекидати озброєння із Сирії до України

Російське озброєння. Фото: GETTY IMAGES

Видання пише, що хоча Ізраїль та Росія "вже давно координують свої дії в сирійському повітряному просторі, щоб уникнути будь-яких зіткнень, відносини стали напруженими після вторгнення Росії в Україну на початку цього року".

Також наголошується, що "Ізраїль завдав сотні ударів по Сирії з метою завадити Ірану створити там військовий плацдарм і припинити постачання сучасної зброї ліванському терористичному угрупованню "Хезболла", яке є маріонеткою Ірану".

Водночас Росія надала тисячі військових та військову техніку своєму союзнику Сирії, оскільки режим бореться за придушення громадянської війни.

У жовтні ЗМІ повідомили, що Росія скорочує свої сили в Сирії на тлі обмежень у поставках під час її війни в Україні, включаючи скасування поставок Дамаську системи протиповітряної оборони С-300, яка була основною загрозою для операцій ВПС Ізраїлю в країні.

Надаючи гуманітарну допомогу, Ізраїль дотримується суворої політики ненадання військової допомоги Україні після вторгнення російських військ 24 лютого, включаючи системи, які можуть допомогти йому перехопити російські ракетні атаки та атаки безпілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи виправдана "стеля" ціни на російську нафту — чому саме на такий крок пішов Європейський Союз.

Також видання "Коментарі" повідомляло — прогноз на найближчий тиждень: до чого буде прикута основна увага в Україні та світі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини