Головна Новини Суспільство події Росія може втратити ще одного друга в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може втратити ще одного друга в Європі

Влада Сербії роками "сиділа на паркані", балансуючи між Росією та Заходом, а зараз готова спуститися з цього паркану.

1 березня 2023, 09:42
Поділіться публікацією:

Влада Сербії дедалі більше демонструє свою готовність остаточно відвернутися від Росії та стати на бік Заходу. І це при тому, що раніше Сербію та Росію пов'язували тісні контакти. Попри анексію Криму та окупацію частини Донбас у 2014 році Сербія постійно виступала "адвокатом" РФ у Європі, лобіюючи російські інтереси. Як передає портал "Коментарі", про це пише американське видання Politico, аналізуючи публічні заяви та поведінку президента країни Олександра Вучича.

Росія може втратити ще одного друга в Європі

Путін та Вучич. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі зазначається, що досі влада в Белграді примудрялася "сидіти на паркані" між двома протилежними векторами, не встаючи прямо ні на одну, ні на іншу сторону. Через це Вучич та його уряд постійно піддаються жорсткій критиці та непублічному тиску.

Спілкуючись зі ЗМІ на полях недавньої Мюнхенської конференції з безпеки Вучич заявив, що Сербія опинилася між молотом та ковадлом у дипломатичному плані. Також він запевнив, що розуміє необхідність ухвалити остаточне рішення і спуститися, нарешті, із "огорожі".

"Ви отримаєте від мене одну пропозицію: Сербія залишиться на своєму шляху до ЄС. Гаразд, робіть висновки. Але я думаю, ви мене розумієте. Безперечно, в майбутньому нам доведеться зробити кілька важких виборів", – прокоментував Вучич подальший шлях країни.

За свою політичну кар'єру Вучич вже зробив кілька "великих розворотів", що робить розрив із Москвою цілком реальним сценарієм.

Сербський лідер явно відчуває сильний тиск з обох сторін. , та опитування громадської думки після вторгнення в Україну не обіцяють схильності до Заходу", – зазначають автори статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США відправили до Європи літак "судного дня" : що відомо.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в ISW розкрили деталі, як Росія намагається уповільнити постачання зброї Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини