Головна Новини Суспільство події Росія може напасти ще на одну країну: кому загрожує небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може напасти ще на одну країну: кому загрожує небезпека

У бажанні встановити контроль над Балтійським морем Путін може зважитися на нову авантюру

сьогодні, 15:35
Поділіться публікацією:

Кремль може наказати своїй армії напасти на Швецію, заради контролю над Балтійським морем. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita заявив міністр оборони скандинавської країни Пол Юнсон.

Росія може напасти ще на одну країну: кому загрожує небезпека

Норвегія. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що Москва неодноразово загрожувала НАТО, яке нібито "поступово перетворило Балтійське море на власне озеро".

"Росія становить загрозу для Швеції, як і для решти НАТО. Ми не можемо виключити напад Росії на нашу країну", — сказав Юнсон.

Міністр прогнозує, що незважаючи на те, що сили російської армії здебільшого сконцентровані в Україні, Москва продемонструвала, що "готова піти на серйозні військові та політичні ризики", оскільки російські ВМС все ще стоять у Санкт-Петербурзі та Калінінграді. Тому через російську загрозу Швеція "впроваджує амбітну програму розширення" свого флоту.

"Після початку російського вторгнення в Україну військове та торгове значення Балтійського моря для Кремля зросло ще більше. Тому ми маємо враховувати агресивні наміри Росії у наших військових планах", – зазначив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні закінчилася б за 15 днів, якби західна допомога Україні припинилася. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю газеті 20 Minutos зробив високий представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель .

Також видання "Коментарі" повідомляло – Управління радіаційної та ядерної безпеки Норвегії (DSA) зафіксувало підвищений рівень цезію-137 у повітрі на двох фільтрувальних станціях поблизу кордону з Росією. Підвищений рівень радіаційного забруднення на цих станціях фіксується раз на тиждень і підвищений фон з'явився між 9 та 12 вересня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини