Головна Новини Суспільство події Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО)

Понад 1200 одеських патріотів взяли участь у ході, присвяченій річниці подій 2 травня 2014 року

2 травня 2021, 16:46
Поділіться публікацією:

Для багатьох українців початок травня пов'язаний не лише зі звичними святковими вихідними, але й із трагічними подіями нещодавньої історії.

Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО)

Марш захисників Одеси 2 травня 2021 року. Фото: Святослав Челбашев і Марія Кисельова

Так, в Одесі щороку вшановують пам'ять українських патріотів, які навесні 2014 року зупинили прихід "русского мира" на територію міста і всієї області. Як повідомляє місцевий ресурс "Думська", цього року націоналістичні сили Одеси організували спеціальний "Марш захисників".

Спочатку в ході брало участь близько семи сотень людей. Однак уже через кілька годин, за інформацією одеських поліцейських, кількість одеситів збільшилася до понад 1200 осіб.

Учасники принесли з собою різну символіку: від прапорів України та армії УПА до прапорів самого міста. Під час хвилини мовчання активісти згадали загиблих українських патріотів під час подій на Куликовому полі у 2014 році. На згадку про покійних Ігоря Іванова та Андрія Бірюкова був відслужений спеціальний молебень.

Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО) - фото 2
Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО) - фото 3
Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО) - фото 4
Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО) - фото 5
Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО) - фото 6
Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО) - фото 7
Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО) - фото 8
Річниця подій 2 травня: в Одесі відбувся «Марш захисників міста» (ФОТО) - фото 9

Маршем учасники акції пройшли по знаменитій Дерибасівській, де ненадовго спалахнув невеличкий конфлікт з одним із перехожих. Однак, як повідомляється, до бійки справа не дійшла — вчасно втрутилася поліція.

Хода закінчилася в парку Шевченка. Під час фінальної частини акції всі бажаючі патріоти і ветерани війни на Донбасі могли висловитися.

Головним посилом кожного виступу була гордість за тих, хто сім років тому зумів зупинити наступ "русского мира" на українську Одесу. Також патріоти підкреслили, що патріотично налаштовані громадяни завжди готові дати відсіч будь-які агресії з боку Росії.

Зазначимо, що бажаючі вшанувати пам'ять антимайданівців, які загинули 2 травня на Куликовому полі, мали таку можливість. Однак прохід до колишнього Будинку профспілок ретельно охороняється представниками поліції. Людей допускають до покладання квітів або до будівлі лише після перевірки за допомогою металошукача.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбувся масовий конфлікт між прихильниками "русского мира" і місцевою громадою учасників Революції Гідності. В результаті збройного конфлікту і подальшої пожежі на Куликовому полі з життям розпрощалося 48 осіб.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому на українських дорогах посилили поліцейський контроль і що це означає.

Також на порталі ви можете прочитати про те, як на Донбасі минула передвеликодня доба і чи були втрати серед особового складу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Елена

3 травня 2021, 11:32

"Защитники" уже бежали и сидели в котлах,"освобождая" Донецкий аэропорт и Дебальцево! А "патриоты" шага без денег не сделают.На кого рассчитана эта дешевая показуха? 1200 пришлых нацистов не запретят взрослым одесситам говорить на русском языке (детям в школах говорить и получать знания на русском запретил Зеленский со слугами дъявола) и отмечать день Победы 9 мая!

Немо

2 травня 2021, 22:03

Защитники не хотят Крым освободить? Зато бегают пугают женщин и детей.


Новини