Головна Новини Суспільство події Рекордна сума: скільки українці витратили на нові авто
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордна сума: скільки українці витратили на нові авто

За два місяця українці витратили майже 15,8 млрд грн. на нові авто

22 березня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

В останні два місяці українці активно купували нові автомобілі, витративши на них майже 15,8 мільярда гривень. Ці дані надано асоціацією Укравтопром, яка відстежує тенденції на автомобільному ринку.

Рекордна сума: скільки українці витратили на нові авто

Українці витратили майже 15,8 млрд грн. на нові авто

Більша частина цих грошей пішла на покупку автомобілів всього п'яти популярних марок. Лідером серед них виявилася Toyota – за автомобілі цієї марки українці заплатили 2,7 мільярда гривень. Volkswagen і BMW також користуються великим попитом, на них припало відповідно 1,4 та 1,3 мільярда гривень. Mercedes-Benz і Renault замкнули п'ятірку лідерів, заробивши більше 1 мільярда та майже 973 мільйони гривень відповідно.

Ці цифри свідчать про великий інтерес українців до покупки нових авто, особливо висококласних моделей. 

“Коментарі” також писали, що попри те, що левова частка українських автолюбителів користується європейськими марками авто через близькість розташування краї виробників та великі можливості вибору на місцевих авторинках, вживані автомобілі зі США стають все більше популярними в Україні.

Крім того, у лютому 2024 року в Україні помітно збільшилися продажі дизельних автомобілів. За даними "Укравтопром", кількість нових дизельних машин, які з’явилися на дорогах, склала більше 1,3 тисячі. Це на 71% більше, ніж було рік тому.

Нагадаємо, що упродовж минулого місяця, автомобільний ринок України зазнав значного поповнення. Згідно з інформацією "Укравтопром" українці придбати майже 2,4 тисячі нових легкових автомобілів на бензиновому приводі. Ці дані свідчать про зростання популярності бензинових авто на чверть порівняно з аналогічним періодом минулого року



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини