Головна Новини Суспільство події Реєстр Зрадників: скільки нардепів поточного скликання у списку
commentss НОВИНИ Всі новини

Реєстр Зрадників: скільки нардепів поточного скликання у списку

Згідно з "Реєстром Зрадників" від "Руху Чесно" 29 народних депутатів шкодили державному суверенітету та територіальній цілісності України.

16 листопада 2023, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

"Рух Чесно" опублікував список з 29 народних депутатів, які потрапили у "Реєстр Зрадників". Ці нардепи постійно поширювали російську пропаганду, відвідували проросійські канали та були у списку організацій, які намагались дестабілізувати ситуацію в Україні.

Реєстр Зрадників: скільки нардепів поточного скликання у списку

29 народних депутатів потрапили у "Реєстр Зрадників"

Більшість народних обранців, які потрапили до "Реєстру Зрадників" від "Руху Чесно" представляли нині заборонену партію ОПЗЖ. З 29 нардепів 22 виявились саме представники партії "Опозиційна платформа — За життя". Четверо представників від провладної партії "Слуга народу". По одному народному депутату в список зрадників потрапили від партії "Порядок", "Опозиційного блоку" та як самовисуванець.

Переглянути усіх народних депутатів у "Реєстрі Зрадників" можна нижче:

Реєстр Зрадників: скільки нардепів поточного скликання у списку - фото 2

Слід зазначити, що лише 10 з 29 депутатів отримали офіційну підозру від правоохоронних органів. Останній, хто наразі отримав підозру у державній зраді виявився нардеп Олександр Дубінський. А останнього, кого суд визнав винним – це Ілля Кива. Колишній нардеп отримав 14 років позбавлення волі.

Також з 29 депутатів у Реєстрі Зрадників 5 обранців позбавлені від мандату через втрату громадянства, а один через смерть.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що СБУ розпочала кримінальне провадження щодо колишньої народної депутатки Ірини Фаріон. Популярна мовознавиця потрапила в скандал через критику російськомовних солдатів. Разом з тим, опитування показують, що деяка частина українського суспільства підтримує заяви Фаріон.

Також "Коментарі" писали про українську ведучу, якій повідомили про підозру у державній зраді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини