Головна Новини Суспільство події Прогноз від енергетиків: скільки годин на день українці можуть бути без світла взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогноз від енергетиків: скільки годин на день українці можуть бути без світла взимку

У Yasno заявили, що українці можуть бути по 12 годин без світла взимку

29 червня 2024, 13:00 comments1191
Поділіться публікацією:

Відключення світла в Україні взимку може бути по 12 годин. Це базовий прогноз, ситуація може як покращити, так і погіршитися. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив гендиректор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

Прогноз від енергетиків: скільки годин на день українці можуть бути без світла взимку

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

Гендиректор зазначив, що реальні прогнози на зиму потрібно робити наприкінці серпня. Для цього спочатку необхідно спрогнозувати дефіцит, а також знати, якими будуть ймовірне споживання та генерація.

Як пояснив Сергій Коваленко, наразі частина енергоблоків АЕС у ремонті. Але восени вони запрацюють, а отже, вироблення електроенергії буде більшим. Також проходять ремонтні роботи на ГЕС та ТЕС.

Гендиректор Yasno припустив, що генерація до осені збільшиться, якщо не зважати на обстріли, які можуть внести корективи. Але при цьому взимку споживання електроенергії найбільше.

"Мій базовий прогноз – в енергосистемі буде дефіцит у районі 30-35%. Що це означає для споживачів? Якщо заживуть критичну інфраструктуру і вже потім залишки розподілятимуть залишки, то для споживачів дефіцит становитиме 50%. Тобто базовий прогноз – 12 годин без світла", — прокоментував Коваленко.

За його словами, ситуація може бути гіршою, якщо не відновлять зруйновані потужності та не буде домовленості про імпорт. Але також ситуацію може й покращити, якщо відновлять усе заплановане і температура буде сприятлива.

Читайте також на порталі "Коментарі" — навіть без ударів РФ Укренерго прогнозує ще більше відключень світла: причини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – кому та на скільки відключають світло в Україні: від чого це залежить.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 червня 2024, 12:33

Ось так ціле покоління виростає, замість того, щоб їхати в розумово розвинуту країну. Але тоді їх батькам доведеться працювати, а ні на бюджеті Україну остаточно проїдати.


Новини