Головна Новини Суспільство події Прогноз на останній тиждень 2022-го: до яких подій потрібно бути готовими
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогноз на останній тиждень 2022-го: до яких подій потрібно бути готовими

Україна вже названа «країною року», українці одержують найвищі міжнародні нагороди – як визнання мужньої боротьби проти загарбників

25 грудня 2022, 13:20 comments1557
Поділіться публікацією:

Наступного тижня ми, нарешті, попрощаємось із цим найважчим роком. Входячи в новий із надіями на закінчення війни саме в ньому – і, звичайно, перемогою України. Чого очікувати від останнього тижня 2022 року експерти спрогнозували спеціально для видання "Коментарі".

Прогноз на останній тиждень 2022-го: до яких подій потрібно бути готовими

Війна в Україні. Фото: Міністерство оборони України

Для України підсумки року хоч і надзвичайно важкі, але оптимістичні

Народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього, президент аналітичного центру "Політика" Ігор Попов нагадує, що останній тиждень року – традиційні канікули у країнах Заходу. Політики привітали своїх виборців зі святами, багато хто прямо закликав продовжувати допомогу українцям.

"Існує певний ризик нових ударів російської армії по цивільних об'єктах України, – прогнозує експерт. – Погода не сприяє проведенню наземних операцій, та й усі атаки російської армії та найманців не принесли їм значних оперативних успіхів. А канікули західних політиків можуть стати приводом для чергових "гуманітарних бомбардувань" (ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, включаючи енергетичну) з боку РФ у розрахунку на менший міжнародний резонанс у святковий період".

Останній тиждень року – час для підбиття підсумків року, зазначає Ігор Попов. Україна вже названа "країною року", українці одержують найвищі міжнародні нагороди – як визнання мужньої боротьби проти загарбників.

"У Росії із підбиттям підсумків складається делікатна ситуація, – вважає експерт. – Військова авантюра провалена, вигідних для агресора сценаріїв закінчення війни немає, розуміння майбутнього відсутнє. Тому російська влада скасувала і щорічне президентське послання Федеральним зборам, і традиційну путінську підсумкову прес-конференцію. Спічрайтери шукають якісь розмиті формулювання для новорічного поздоровлення".

Проте для України підсумки року хоч і надзвичайно важкі, але оптимістичні, упевнений Ігор Попов.

"Вже півроку наші війська проводять наступальні операції з деокупації української території. Склалася міжнародна коаліція союзників. Президент Зеленський звернеться до громадян новорічної ночі, також розглядається формат розширеного послання до нації, можливо, у Верховній Раді, з підсумками року та стратегією на наступний рік, – зазначає експерт. – Україна має свій план закінчення війни з 10 кроків, і ця формула світу вдосконалюється і частково реалізується. Наступний тиждень – це аналіз політичних підсумків року, а також оголошення планів та стратегій наступного року – рік української Перемоги".

Ми близькі до переломного моменту, коли російська армія та "вагнерівці" обламають зуби, їхній натиск послабшає

Керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків, адвокат Михайло Дяденко розмірковує так:

"Як правило, новорічний тиждень характеризується досить спокійним політичним спектром. Навряд чи варто очікувати у цьому сенсі чогось голосного. Проте наступний тиждень пройде у тривожному очікуванні – чи зробить російський агресор новий ракетний масований удар, сподіваючись остаточно розладнати енергетичну систему України? Чи вдасться нашим ЗСУ загалом та ППО зокрема відбити цю атаку, спрацювавши максимально ефективно? Яких збитків буде завдано в результаті? Такі загрози, зрозуміло, впливають на настрої українців напередодні Нового року. Природно, що зустріти його хочеться не лише з вірою у краще (у те, що війна завершиться 2023-го нашою перемогою), а й – у теплі та зі світлом".

За словами експерта, підсумки тижня, що минає, мають величезне значення і для майбутнього, і для майбутнього взагалі. Це і більш ніж успішний візит президент Зеленського до США, і ухвалення Штатами незабаром після цього рекордного оборонного бюджету в 858 млрд доларів, що включає, зокрема, виділення солідних коштів на військову допомогу Україні.

"Все це більш ніж позитивно вплине на нас. Дозволить ще більше зміцнити ЗСУ. Запланувати не лише нові оборонні операції, а й наступальні, – упевнений Михайло Дяденко. – Незважаючи на майбутні свята, триватимуть бої в районі Бахмута, на інших ділянках фронту. Усі українці тримають кулаки за наших захисників, які виявляють неймовірний героїзм, ставши прикладом для всіх цивілізованих країн. Мені здається, ми близькі до переломного моменту, коли російська армія та "вагнерівці" обламають зуби, їхній натиск послабшає, а ЗСУ підуть у черговий контрнаступ, у тому числі на Донецькому напрямі".

Читайте також на порталі "Коментарі" – який переломний момент стався цього тижня – що не так із підтримкою економіки в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

uuuu

25 грудня 2022, 18:36

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини