Головна Новини Суспільство події Про що Зеленський говорив зі слугами народу: яка «чесна розмова» ще чекає на українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що Зеленський говорив зі слугами народу: яка «чесна розмова» ще чекає на українців

Цього тижня можемо почути про якусь нову концепцію нашого бачення завершення війни

22 лютого 2024, 17:22 comments3183
Поділіться публікацією:

У середу, 21 лютого, президент Володимир Зеленський уперше з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну відвідав засідання фракції "Слуга народу". Особливих подробиць після цього не було. При цьому на 25 лютого на Банковій анонсували "чесну розмову" про майбутнє України. Про що міг Зеленський говорити зі "слугами"? Яка "чесна розмова" на нас може очікувати 25 лютого? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Про що Зеленський говорив зі слугами народу: яка «чесна розмова» ще чекає на українців

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Слуг" просто інформують, не більше

Політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький наголошує, що ми зараз живемо у певному інформаційно-обмеженому полі. А тому можна лише припускати, про що саме Зеленський говорив зі "слугами". Але, зазначає він, дещо звідти все ж таки просочилося.

"Щоправда, це схоже на усвідомлені вкидання. Нібито вкотре наголошувалося, що вибори проводити у воєнний час не будуть. Думаю, розмова точно точилася навколо нового проєкту закону про мобілізацію (навряд чи випадково Зеленський зараз подав до Ради законопроєкт, де торкається моменту демобілізації). Можливо, не вистачає голосів для ухвалення загалом резонансного мобілізаційного законопроєкту. Що не дивно. Для тих же мажоритарників це може призвести до закінчення політичних перспектив на майбутнє. Але навряд чи президент щось серйозно міг обговорювати із "слугами". Ставлення його Офісу до нардепів, навіть із пропрезидентської фракції, говорить саме за себе. Їх просто повідомляють. Не більше. Навіть той факт, що за два роки це перша зустріч Зеленського з нардепами як би "своєї" фракції (і це в парламентсько-президентській республіці!), дуже промовистий. Показник відносин", – наголошує експерт.

Втім, продовжує він, тим же голові фракції СН Арахамії, спікеру ВР Стефанчуку важливо було показати, що парламент хоч щось означає. У тому числі на тлі чуток, що якісь зовнішні сили нібито хочуть дестабілізувати політичну обстановку в Україні.

"Що ж до "чесної розмови" 25 лютого, там можуть також порушити тему мобілізації. Не виключено, що буде представлено якусь нову концепцію нашого бачення завершення війни. Така собі "відкладена перемога". Що логічно у світлі тих проблем, які маємо зараз по всіх напрямках, включаючи міжнародний", – вважає Олексій Голобуцький.

Зеленський хоче змінити підходи до управління

Експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ поділився такою думкою:

"Швидше за все, Зеленський говорив із нардепами (і, ймовірно, продовжить робити це 25 лютого) про необхідність змінювати підходи до управління. На перше місце ставитиме ефективність, активність, своєчасність. Затягувати ухвалення тих чи інших рішень у такий складний час не можна".

Олексій Кущ припускає, що президент ініціює інтенсифікацію роботи парламенту (і ми це побачили на засіданні Ради 22 лютого). Як щодо прийняття необхідних законів, так і щодо генерування нових, які посилять, наприклад, ефективність української економіки під час війни.

"Парламент має стати своєрідним мозковим центром у цьому плані", – вважає експерт.

На його думку, йшлося і піде ще й про те, що потрібно переформатувати уряд.

"Загалом акцент на необхідності посилення інтелектуальної роботи політичних еліт, інтенсифікації такої роботи", – підсумовує Олексій Кущ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому ситуація з Польщею дійшла такого розжарення: як вирішити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини