Головна Новини Суспільство події Приспустили найбільший в Україні прапор: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Приспустили найбільший в Україні прапор: причина

Повернути прапор на місце планують до 17 липня

10 липня 2024, 12:57
Поділіться публікацією:

Найбільший прапор України було тимчасово знято з монументального флагштока для планового ремонту. Флагшток, що є найвищим в Україні з висотою майже 90 метрів та вагою 32 тонни, пройде комплексний ремонт, зокрема оновлення механізму підіймання. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації. 

Приспустили найбільший в Україні прапор: причина

Найбільший прапор України приспустили

Ремонтні роботи, що стартували цього тижня, включають діагностику та відновлення ключових елементів флагштока, забезпечуючи його безпеку та функціональність на довгі роки. За планом ремонт має завершитися 17 липня. 

“На сьогодні споруда флагштока є найбільшою в Україні: її висота – майже 90 метрів, вага – 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри”, — зазначили в КМДА. 

Минулого року прапор приспускали через погіршення погодних умов. Тоді спеціалісти хвилювали, що сильні пориви вітру можуть пошкодити полотнище. 

Раніше “Коментарі” писали, що поліція Берліну оголосила про заборону використовувати прапор України на масових заходах 8 та 9 травня поблизу радянських меморіалів пам’яті про Другу світову війну. Заборона також стосується прапорів Росії та інших символів.

Також "Коментарі" писали про українську порноакторку, яка потрапила в скандал та викликала обурення в соціальних мережах, коли опублікувало фото на якому прикривається українським прапором.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У світі є багато країн, кожна з яких пишається своїми національними символами, особливо прапором. Однак деякі національні прапори настільки схожі, що подекуди викликають подив і навіть плутанину. Розглянемо п'ять найяскравіших прикладів країн, прапори яких демонструють дивовижну схожість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини