Головна Новини Суспільство неймовірно ТОП-5 країн з однаковими прапорами та причини їх схожості
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 країн з однаковими прапорами та причини їх схожості

Дзеркальні прапори: як п'ять пар країн дійшли однакових символів

23 травня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:

У світі є багато країн, кожна з яких пишається своїми національними символами, особливо прапором. Однак деякі національні прапори настільки схожі, що подекуди викликають подив і навіть плутанину. Розглянемо п'ять найяскравіших прикладів країн, прапори яких демонструють дивовижну схожість.

ТОП-5 країн з однаковими прапорами та причини їх схожості

У яких країнах однакові прапори та чому

1. Індонезія та Монако

Прапори Індонезії та Монако складаються з двох горизонтальних смуг: червоної верхньої та білої нижньої. Незважаючи на географічну та культурну віддаленість, прапори цих двох країн практично ідентичні. Відмінність лише в розмірах: прапор Монако дещо квадратніший, ніж прапор Індонезії. Подібність прапорів суто випадкова, оскільки обидва символи виникли незалежно друг від друга.

ТОП-5 країн з однаковими прапорами та причини їх схожості - фото 2

2. Нова Зеландія та Австралія

Прапори Нової Зеландії та Австралії обидва ґрунтуються на Британському Синьому Павільйоні, що відображає колоніальне минуле обох країн. Обидва прапори прикрашені зображенням Південного Хреста, але зірки на прапорі Нової Зеландії є білі з червоним обідком, у той час як австралійські зірки повністю білі. Крім того, на австралійському прапорі є ще одна велика біла зірка під назвою Федерація.

ТОП-5 країн з однаковими прапорами та причини їх схожості - фото 3

3. Чад та Румунія

Прапори Чаду та Румунії виключно схожі, що складаються з вертикальних смуг синього, жовтого та червоного кольорів. Ця схожість є випадковою, оскільки історичні та культурні контексти розробки прапорів у цих країнах кардинально різні. Румунія обґрунтовує свої кольори історичними традиціями, тоді як у Чаді кольори прапора символізують небо, сонце та кров, пролиту за незалежність.

ТОП-5 країн з однаковими прапорами та причини їх схожості - фото 4

4. Люксембург та Нідерланди

Прапори Люксембургу та Нідерландів складаються з трьох горизонтальних смуг: червоної, білої та синьої. Відмінність полягає у відтінку синього кольору та розмірах прапора. Нідерланди використовують яскраво-синій колір, тоді як Люксембург віддає перевагу світлішому відтінку. Ці подібності виходять із загальних історичних і культурних коренів, пов'язаних з династичними та державними зв'язками.

ТОП-5 країн з однаковими прапорами та причини їх схожості - фото 5

5. Гаїті та Ліхтенштейн

До 1936 Гаїті і Ліхтенштейн мали однакові прапори, що складаються з горизонтальних синіх і червоних смуг. Ситуація змінилася, коли Ліхтенштейн додав до свого прапора золоту корону після того, як виявив на Олімпійських іграх 1936 року, що їхній прапор ідентичний прапору Гаїті. Цей випадок є одним із найунікальніших прикладів прапорового двійництва у світовій історії.

ТОП-5 країн з однаковими прапорами та причини їх схожості - фото 6

Ці приклади показують, як історичні зв'язки, випадковості та навіть міжнародні змагання можуть призвести до схожості національних символів, навіть якщо країни не мають безпосередніх геополітичних зв'язків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини