Головна Новини Суспільство події Примиритися не виходить: Україна та Польща йдуть до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Примиритися не виходить: Україна та Польща йдуть до суду

Україна і Польща позиваються до страйкарів, які продовжують блокувати кордон

20 листопада 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Акції протесту польських перевізників на українському кордоні не припиняються, що дає великі труднощі для руху вантажних автомобілів. Враховуючи, що шляхом діалогу та переговорів вирішити проблему не вдається, було прийнято рішення Україна у співпраці з Польщею почати позиватися до перевізників, які заблокували прикордонні автомобільні пункти пропуску. Насамперед подаватимуться позови про відшкодування збитків, завданих блокадами на пунктах пропуску. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників АсМАП Володимир Балін.

Примиритися не виходить: Україна та Польща йдуть до суду

Блокада кордону. Фото: із відкритих джерел

Віце-президент АсМАП зазначив, що відкладати прийняття радикальних рішень більше неможливо, адже ситуація вже стала критичною, зайшла в глухий кут. Київ отримав юридичну допомогу з боку Варшави і польська влада заявила, що готова до конструктиву. У адвокатів два завдання – допомогти розблокувати ситуацію, а також з'ясувати, хто винен і хто платитиме завдані збитки.

Як пояснив Балін, робота в цьому питанні активно проводиться і позови будуть подані найближчим часом.

Зазначимо, на кордоні з Польщею через протест місцевих перевізників зібралося майже три тисячі українських вантажівок. У чергах уже навіть почали вмирати водії. Тим часом, блокаду українського кордону загрожують влаштувати і словаки. Чому виникли такі проблеми, як їх вирішити? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Читайте на порталі "Коментарі" — Україна розгортає ракети у бік Польщі: зрадник Сальдо озвучив нову методичку Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини