Головна Новини Суспільство події Прикордонники пояснили ситуацію з вимаганням документів ТЦК при перетині кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники пояснили ситуацію з вимаганням документів ТЦК при перетині кордону

У ДПСУ відреагували на інформацію щодо додаткових перевірок на кордоні.

31 грудня 2023, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник ДПСУ Андрій Демченко прокоментував ситуацію з довгими чергами на кордоні та пояснив про інформацію щодо можливих додаткових перевірок чоловіків під час виїзду з країни, яка розповсюджується в соціальних мережах.

Прикордонники пояснили ситуацію з вимаганням документів ТЦК при перетині кордону

У ДПСУ пояснили ситуацію з перевірками документів. Фото з відкритих джерел

В мережі масово поширилась інформація про те, що при перетині кордону почались додаткові перевірки чоловіків, зокрема це стосується багатодітних, людей з інвалідністю 3 групи та інших категорій, який нібито перестали випускати без довідки ТЦК.

"Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах", — пояснив речник ДПСУ Андрій Демченко виданню УП.

Водночас Демченко заперечив інформацію про додаткові перевірки для людей з інвалідністю 3 групи. За його словами працівники ДПСУ ретельно вивчають документи, які дають підстави для перетину кордону.

"До того ж люди часто намагаються спекулювати умовами перетину кордону, прямуючи, наприклад, з іншою метою або використовуючи підроблені чи фіктивні документи", — сказав Андрій Демченко у коментарі Центру протидії дезінформації.

За словами Демченка з початку року прикордонники відмовили у виїзді майже 50 тис. українців, які не відповідали умовам перетину кордону. Крім того, було виявлено 3 тис. підроблених документів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прикордонна служба назвала методи, якими чоловіки призовного віку виїжджають за кордон щодня.

Також "Коментарі" писали, що працівники ДПСУ затримали ухилянтів, які намагалися прорватися через кордон на автомобілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини