Головна Новини Суспільство події Придністров'я звернулося до Росії з проханням про "захист": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Придністров'я звернулося до Росії з проханням про "захист": подробиці

Депутати невизнаного Придністров'я на з'їзді звернулися до Ради Федерації та Держдуми країни-агресора з проханням про «захист» регіону нібито через «тиск Молдови»

28 лютого 2024, 14:55 comments1743
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", російські ЗМІ активно розповсюджують інформацію про те, що Придністров'я сьогодні звернулося за допомогою до Росії через "тиск" з боку Молдови.

Придністров'я звернулося до Росії з проханням про "захист": подробиці

Депутати невизнаного Придністров'я вирішили звернутися до влади РФ за «захистом». Фото з відкритих джерел

Зазначається, що сьогодні у невизнаній республіці відбувся з'їзд "депутатів усіх рівнів". Так звані "депутати" невизнаного Придністров'я звернулися до Ради Федерації та державної думи Росії з проханням реалізувати заходи щодо захисту Придністров'я в умовах "посилення тиску Молдови".

Також місцеві "депутати" звернулися до ОБСЄ, СНД, Європейського парламенту, міжнародного комітету Червоного Хреста та до генсека ООН із закликом "вплинути на керівництво Молдови для повернення до адекватного діалогу та припинити порушення прав і свобод мешканців Придністров'я".

У заяві місцеві "депутати" зазначили, що Молдова розв'язала проти невизнаної ПМР економічну війну, а також звинуватили Кишинів у тому, що він навмисно блокує переговори з Тирасполем. Зазначимо, що з початку 2024 року Кишинів скасував митні пільги для придністровських підприємців. Це викликало гостру реакцію Тирасполя. Красносільський назвав мита "середньовічної даниною", влада регіону організовувала в Тирасполі протести проти дій Кишинева (докладніше про мита тут).

Читайте також на порталі "Коментарі" — небезпечний сигнал: в Інституті вивчення війни (ISW) розповіли, чи загрожує Україні вторгнення з Придністров'я.

Також видання "Коментарі" разом із експертами аналізувало інформацію про те, що самопроголошене Придністров'я (частина Молдови, яка перебуває під контролем РФ та проросійських сил) може 28 лютого звернутися до Росії з проханням прийняти до свого складу цю територію. Замкомандира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін вважає це цілком реальним у світлі ставки РФ на постійну ескалацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини