Головна Новини Суспільство події Президент Литви озвучив наслідки припинення підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Литви озвучив наслідки припинення підтримки України

Президент Литви Гітанас Науседа припустився можливості агресії РФ проти НАТО

26 грудня 2023, 10:45
Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що РФ може піти на агресію щодо країн НАТО у разі, якщо Захід припинить підтримку України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву литовський лідер зробив в інтерв'ю телеканалу TV3.

Президент Литви озвучив наслідки припинення підтримки України

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото: з відкритих джерел

При цьому Науседа заявив, що він не вірить у песимістичний сценарій, коли Захід справді відмовиться від підтримки України. Така ймовірність, на думку Неуседи, невелика.

"Це залежатиме від сценарію війни в Україні. Якщо Росії не вдасться повернути все на свою користь, то, звісно ж, вона застрягне там надовго і не зможе воювати на кількох фронтах. Якщо все буде інакше, і Захід раптом відвернеться від України, не надаватиме їй необхідної допомоги... Так, тоді може статися так, але ймовірність такого сценарію невелика", – зазначив президент Литви, реагуючи на розмови про загрозу НАТО з боку Росії.

За словами Науседи, "ні в кого немає відповіді на питання, коли поведінка Росії може змінитися і коли вона кине свій погляд у бік НАТО".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Європі потрібно тримати Росію якнайдалі від своїх кордонів, і для цього потрібно продовжувати допомогу Україні. Тому що Москва має імперські амбіції, і на окупації України точно не зупиниться. Про це в інтерв'ю CTK заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що відбувається на дипломатичному та військовому фронтах: до чого готуватись Україні. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Раніше "Коментарі" писали – у нас серйозні проблеми: президент Чехії закликав партнерів перестати говорити про втому від війни




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини