Головна Новини Суспільство події Президент Чехії розповів, що чекає на РФ, якщо відео зі стратою полоненого виявиться справжнім
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії розповів, що чекає на РФ, якщо відео зі стратою полоненого виявиться справжнім

Президент Чехії Петр Павел заявив, якщо відео з стратою полоненого справжнє, Росія стане в один ряд із ІДІЛ

13 квітня 2023, 07:50 comments5784
Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел прокоментував відео з нібито стратою українського військовополоненого росіянами, яке розповсюджується з вівторка. Як повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на ČTK, у середу після засідання Ради державної безпеки Чехії Павел сказав, що справжність запису неможливо перевірити, тому він не може коментувати конкретний випадок.

Президент Чехії розповів, що чекає на РФ, якщо відео зі стратою полоненого виявиться справжнім

Президент Чехії Петр Павел. Фото: GETTY IMAGES

Однак чеський лідер додав, що є багато інших задокументованих фактів, які вимагають засудження та яким не місце у ХХІ столітті.

"Якщо це підтвердиться, це поставить російських солдатів поруч із Ісламською державою, яку ми всі повинні засудити", — зазначив Павел, маючи на увазі терористичну організацію, відому жорстокими стратами полонених в Іраку та Сирії.

Раніше паралелі з ІДІЛ наводив і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який закликав вигнати Росію із Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, з вівторка у російських Telegram-каналах поширюється відео, де російські військові нібито обезголовлюють українського військовополоненого. У МЗС України закликали Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду звернути увагу на цей ролик.

Кадри зі стратою українського військовополоненого, якому російські загарбники живого ножа голову відрізали, викликали бурю праведного обурення. На звірство, що відбулося, жорстко відреагували президент України Володимир Зеленський і керівництво СБУ. У Головному управлінні розвідки Міноборони України пояснили, що метою зливу таких відео є спроба деморалізувати та посіяти паніку в українських Силах оборони (що противнику не вдається), а також залякування російських військовослужбовців (щоб не здавалися в полон). Експерти проаналізували для видання "Коментарі" черговий військовий злочин росіян та його ймовірні наслідки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW розповіли, які наслідки повномасштабне вторгнення в Україну матиме для Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ctk.cz/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини