Головна Новини Суспільство події Президент Чехії пояснив, чому Україна матиме лише одну спробу провести контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії пояснив, чому Україна матиме лише одну спробу провести контрнаступ

Президент Чехії Петро Павло вважає, що Україні потрібно ефективно вирішувати питання зі звільненням своїх територій цього року

20 березня 2023, 10:07
Поділіться публікацією:

Україна досить ретельно готується до контрнаступу, бо розуміє, що, швидше за все, Київ матиме лише одну спробу його провести успішно. Адже у разі провалу наступальних операцій на другу спробу у союзників може не вистачити сил та ресурсів. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю польському виданню "Rzeczpospolita" зробив президент Чехії Петр Павел.

Президент Чехії пояснив, чому Україна матиме лише одну спробу провести контрнаступ

Петр Павел. Фото: з відкритих джерел

Лідер Чехії зазначив, що прогнози на контрнаступ України в найближчі місяці все ще чинні. ЗСУ потрібно скористатися "вікном можливостей", яке поки що відкрите, але не факт, що воно також буде для України у 2024 році після складної та виснажливої зими.

"Втома від війни — це не тільки виснаження людських ресурсів і техніки, руйнування інфраструктури в Україні, а й втома в країнах, які надають допомогу. Багато країн, багато політиків очікують певного прогресу цього року", — зазначив президент Чехії.

За його словами, Україна швидше за все матиме лише одну можливість масово наступати з метою звільнити окуповані території. Якщо ця спроба контрактувати буде неуспішною, то немає гарантій, що друга спроба контратакувати взагалі відбудеться, адже може не вистачити ресурсів у союзників України.

Також за словами Петра Павела, можуть вплинути вибори президента США, коли вся увага буде прикута саме до президентських перегонів, а допомога Україні може відійти на другий план.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з чим пов'язана поява Путіна у Криму та Маріуполі – що хотів показати Кремль.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у британській розвідці розповіли, хто сьогодні контролює Бахмут і де проходить лінія фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини