Головна Новини Суспільство події Прапор України вперше в історії буде відправлений на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Прапор України вперше в історії буде відправлений на Місяць

Британська компанія Spacebit, заснована українцем Павлом Танасюком, у співпраці з американськими партнерами здійснить у 2022 році першу українську місію на Місяць

18 вересня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Місія українсько-британської компанії Spacebit доставить на Місяць державний прапор України разом з обладнанням для дослідження. Про це повідомляє державний концерн "Укроборонпром".

Прапор України вперше в історії буде відправлений на Місяць

Український прапор полетить на Місяць, фото з відкритих джерел

Відбудеться важлива подія навесні 2022 року. Вона буде символізувати повернення України в роль однієї з провідних країн у вивченні космосу. Про це засновник і генеральний директор компанії Павло Танасюк розповів під час пресконференції.

Прапор виготовлений за спеціальною технологією безвідходного виробництва — його надрукували на 3D-принтері з українського титану.

Перш за все на Місяці планують дослідити грунт, відібрати зразки, зібрати інформацію про теплові властивості і магнітне поле. Спочатку вантаж полетить у великий кратер Lacus Mortis на ближній стороні Місяця, а потім — у цікаву для вчених темну пляму Oceanus Procellarum на поверхні небесного тіла.

Датчики, вироблені на українських підприємствах, будуть збирати інформацію про радіаційний фон, а спеціальна камера транслюватиме відеострім із поверхні. Всі отримані дані будуть доступні вітчизняним ученим для розвитку космічних програм.

Нагадаємо, що астроном-любитель Ніколас Холмс показав, як би виглядало небо, якби на місці Місяця були планети Сонячної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 24 червня Місяць наблизився на максимально близьку відстань до Землі. У зв'язку з цим наш супутник став більш яскравим і більшим, ніж зазвичай. У народі це суперлуння прозвали "кривавим", оскільки воно мало червонувато-рожевий відтінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Брат

18 вересня 2021, 13:05

И хохлов туда вместе с пендосами отправить-сразу на Земле воцариться мир и покой.


Новини