Головна Новини Суспільство події Повістка врятувала життя чоловіку: неймовірна історія, яка запобігла трагедії
commentss НОВИНИ Всі новини

Повістка врятувала життя чоловіку: неймовірна історія, яка запобігла трагедії

Візит до ВЛК врятував львів’янину життя. Завдяки вчасному обстеженню у чоловіка було виявлено небезпечну хворобу.

5 вересня 2024, 16:40 comments3250
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Львові чоловік отримав повістку на вулиці та потрапив до ВЛК на обстеження перед військовою службою. У 36-річного львів’янина виявили ВІЛ і під час лікування туберкульозу та пневмонії прийняли правильний протокол, що врятувало життя чоловіку.

Повістка врятувала життя чоловіку: неймовірна історія, яка запобігла трагедії

Повістка врятувала життя чоловіку. Фото з відкритих джерел

36-річний львів'янин працюючи укладчиком асфальту, був змушений пройти медичний огляд після того, як отримав повістку під час роботи. В рамках обстеження йому провели швидкий тест на ВІЛ, який виявився позитивним. 

Чоловік отримав рекомендацію приймати антиретровірусну терапію, однак він вирішив не розпочинати лікування, недооцінивши небезпеку свого стану. Через чотири місяці він повернувся до медичного центру у важкому стані, страждаючи на дисемінований туберкульоз і пневмоцистну пневмонію. Чоловік був змушений дихати за допомогою кисневої підтримки і єдине питання до лікарів було: "А я буду жити?"

"Питання Ігоря правильне, бо дуже часто люди з ВІЛ помирають від туберкульозу і пневмоцистної пневмонії, їм не призначають вчасно лікування", — повідомило Друге медичне об’єднання Львова.

Фахівці швидко відреагували, знаючи про ВІЛ-статус чоловіка, і вжили всіх необхідних заходів для його порятунку. Згодом пацієнта перевели в Центр легеневого здоров'я. Лікарі прогнозують,  що легені чоловіка відновляться.

Тепер чоловік має пожиттєво приймати антиретровірусну терапію – одну таблетку на день, яка дає шанс на повноцінне життя. Завідувачка Центру інтегрованих медико-соціальних послуг Олена Павлишин наголошує на важливості вчасного початку лікування для людей із ВІЛ-інфекцією, оскільки багато хто з них гине від супутніх хвороб, таких як туберкульоз та пневмоцистна пневмонія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп озвучив жахливі цифри щодо ВЛК та пояснив, що не так з її проходженням.

Також "Коментарі" писали про випадок, коли ветерану війни під час проходження ВЛК написали, що він вагітний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини