Головна Новини Суспільство права людини Нардеп озвучив жахливі цифри щодо ВЛК: що не так з її проходженням
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп озвучив жахливі цифри щодо ВЛК: що не так з її проходженням

Юрій Камельчук стверджує, що державі шкодять неналежний медичний огляд на ВЛК.

16 липня 2024, 14:20 comments4827
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук заявив про дві проблеми, які виникають через швидке проходження ВЛК. За його словами, деякі військово-лікарські комісії тривають всього 5-7 хвилин.

Нардеп озвучив жахливі цифри щодо ВЛК: що не так з її проходженням

Проблема під час проходження ВЛК. Фото з відкритих джерел

Юрій Камельчук заявив, що під час проходження ВЛК не завжди відбувається належний медичний огляд військовозобов'язаних. За словами нардепа, проходження ВЛК у багатьох випадках займає всього кілька хвилин.

"На етапі ВЛК, треба зізнатись, не у всіх, але приблизно вистачає 5-7 хвилин на одну людину на проходження ВЛК. Як ви думаєте, чи можливо встигнути нормально провести ВЛК?", — сказав Камельчук.

Народний депутат назвав дві проблеми швидкого і можливо неналежного проходження ВЛК. За його словами, командир отримує неефективного бійця, який стає додатковим тягарем, якщо військовослужбовець має хвороби, які не виявили під час ВЛК. Іншою проблемою Камельчук вважає додаткові витрати бюджету.

"Є інші ситуації, коли з якоюсь набутою хворобою в житті він іде до війська. Після того він йде на демобілізацію з цією ускладненою хворобою і отримує додатково вже військову інвалідність. Через це передбачається додаткове фінансування. Тому тут подвійна проблема для держави", — сказав Камельчук.

Народний депутат наголосив, що при неналежній перевірці на ВЛК військовозобов’язаний має право запросити додаткову військово-лікарняну комісію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський відреагував на "пакування" людей в буси працівниками ТЦК.

Також "Коментарі" писали про п'ять категорій українців, яким не потрібно оновлювати дані в ТЦК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини