Головна Новини Суспільство події Посланник Папи Римського з питань миру в Україні їде до Києва: названа дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Посланник Папи Римського з питань миру в Україні їде до Києва: названа дата

5-6 червня 2023 року кардинал Маттео Марія Зуппі, архієпископ Болоньї та президент Італійської єпископської конференції, здійснить візит до Києва

5 червня 2023, 12:30
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", посол Папи Римського Франциска з питань миру в Україні кардинал Маттео Зуппі відвідає 5-6 червня Київ з візитом.

Посланник Папи Римського з питань миру в Україні їде до Києва: названа дата

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

"Посилаючись на попередні повідомлення Святого престолу, повідомляємо, що 5-6 червня 2023 року кардинал Маттео Марія Зуппі, архієпископ Болоньї та президент Італійської єпископської конференції, здійснить візит до Києва як посланник Святішого Отця Франциска", — йдеться у соло.

Наголошується, головна мета цього візиту – уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати жести людяності, які допоможуть послабити напруженість.

Зазначимо, що раніше стало відомо, що Папа Римський Франциск попросив главу італійського єпископату кардинала Маттео Зуппі створити миротворчу місію для війни в Україні. Швидше за все, це та місія, про яку Папа говорив під час своєї поїздки до Угорщини у квітні, але деталей цієї місії Ватикан не розкриває.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому активізувалися розмови про переговори України та РФ – до чого це все приведе. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спецпредставник Китаю Лі Хуей, який здійснив візити до Києва, Москви, а також європейське турне, заявив, що Україна та Росія не зачинили двері для переговорів. Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Штати заохочуватимуть зусилля третіх держав (Бразилії, Китаю тощо) щодо припинення конфлікту, але за умови, що вони відповідатимуть Статуту ООН та передбачатимуть суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Аналогічного погляду, як відомо, дотримується українська сторона. Коли може визріти реальний ґрунт для переговорів? Чому той же Китай швидше відтягує їх, економічно та політично підтримуючи Росію, ніж наближає? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини