Головна Новини Суспільство події Посередництво Папи Римського у переговорах із РФ: у Зеленського відповіли – чи можливий такий варіант
commentss НОВИНИ Всі новини

Посередництво Папи Римського у переговорах із РФ: у Зеленського відповіли – чи можливий такий варіант

Подоляк заявив, що "ніякої посередницької функції у Ватикану бути не може, тому що це буде функція, яка обдурить Україну чи справедливість"

9 вересня 2023, 08:00 comments2682
Поділіться публікацією:

В Офісі президента України категорично проти того, щоб Папа Римський Франциск розглядався як посередник на переговорах України та Росії. Вся причина у проросійській позиції понтифіка. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Телеканалу 24" зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Посередництво Папи Римського у переговорах із РФ: у Зеленського відповіли – чи можливий такий варіант

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

"Це абсолютно несвідоме, безумовно, але обнулення репутації святого престолу. Друге — абсолютне обнулення будь-якої посередницької місії, яку міг би виконувати Ватикан. Немає сенсу говорити про посередника під назвою Папа Римський, якщо він займає цілком очевидну для всіх вже проросійську позицію", – висловився Михайло Подоляк.

При цьому він підкреслив, що така позиція понтифіка була помічена не раз і навіть після низки обурення і критика Папа Римський все одно продовжував робити відверто проросійські заяви і продовжувати вдавати, що нічого не відбувається, що немає жодного засудження. Такі заяви, які робить Папа Римський негативно позначаються на війні та явно не сприяють наближенню світу.

На думку Михайла Подоляка, "ніякої посередницької функції у Ватикану бути не може, тому що це буде функція, яка обдурить Україну чи справедливість".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Папа Римський спробував виправдатися за свою заяву про російських імператорів та велич російської культури.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Папа Римський Франциск висловив сумнів у тому, що західні держави знають шлях у правильному напрямку для забезпечення миру у всьому світі, починаючи з запеклої війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини