Головна Новини Суспільство події Популярний український курорт Славське перейменували: яка нова назва
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярний український курорт Славське перейменували: яка нова назва

Курортне селище у Львівській області - Славське, отримало нову назву.

29 червня 2023, 15:03 comments1035
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Селище міського типу Славське, що розташоване у Львівській області змінило свою назву. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького у його соцмережах.

Популярний український курорт Славське перейменували: яка нова назва

Селище Славське перейменували. Фото з відкритих джерел

29 червня Верховна рада затвердила перейменування селища Славське. За відповідне рішення проголосував 251 депутат. Тепер населений пункт отримав назву Славсько. На перейменування відреагував голова Львівської ОВА Максим Козицький.

"Чому Славсько, а не Славське? Бо Славсько було споконвіку! Сьогодні депутати Верховної Ради України повернули селищу історичну назву!", — пише Максим Козицький.

Дещо раніше директор Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України Ігор Соляр вказував, що громада селища виступає за перейменування, адже вважає, що Славське, це нав’язана радянською владою назва населеного пункту.

Нагадаємо, що ініціатива про перейменування з’явилась ще у 2020 році, тоді на селищна рада проголосувала за перейменування населеного пункту зі Славське на Славсько.

Селище особливо популярне серед українських туристів, яких приваблю гірськолижний курорт та природні краєвиди. Основними лижними трасами є гора Тростян висотою 1235 м та гора Погар 857 м.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Львові встановили гігантський пам’ятник, який тримає Оперний театр.

Також "Коментарі" писали, що Пушилін підписав "указ" про перейменування Донецька, а Національна комісія зі стандартів державної мови, яка є центральним органом виконавчої влади, рекомендує розглянути перейменування міста Запоріжжя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини