Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пушилін підписав «указ» про перейменування Донецька
commentss НОВИНИ Всі новини

Пушилін підписав «указ» про перейменування Донецька

Донецьк за версією голови квазі утворення "ДНР" Дениса Пушиліна матиме три рази на рік назву Сталіно.

8 травня 2023, 17:55 comments20669
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін підписав "указ" згідно з яким українське місто Донецьк, яке перебуває під тимчасовою окупацією російських сил три рази на рік змінюватиме назву на Сталіно. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Пушилін підписав «указ» про перейменування Донецька

Пушилін хоче перейменувати Донецьк. Фото з відкритих джерел

Колабораціоніст і лідер бойовиків самоназваної "Донецької Народної Республіки" Денис Пушилін підписав "указ" про перейменування Донецька. Місто три рази на рік матиме назву Сталіно. Відповідне рішення присвятити до Дня Перемоги та інших пам'ятних дат, які пов'язані з Другою світовою війною.

9 травня в честь Дня Перемоги, 22 червня в День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни, а також  8 вересня — День визволення Донбасу від німецьких військ.

Пушилін підписав «указ» про перейменування Донецька - фото 2

Нагадаймо, що сучасне місто Донецьк сформувалось навколо будівництва металургійного заводу валлійцем Джоном Юзом. Тоді населений пункт мав назву Юзівка. Під час радянської окупації місто було перейменовано на честь радянського диктатора Йосипа Сталіна – Сталіно. Таку назву населений пункт носив 37 років, поки у 1961 році отримав сучасну назву Донецьк.

Це не вперше росіяни намагаються повернути радянські назви українським населеним пунктам. Наприклад, місто Бахмут офіційні особи РФ досі називають за зразком СРСР — Артемівськ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Придністров'я просить надіслати більше російських "миротворців" для безпеки свого квазі утворення.

Також "Коментарі" писали про кількох лідерів країн, які приїдуть до Москви на День Перемоги. Наразі, офіційно візит підтвердили три президенти та один прем'єр-міністр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини