Головна Новини Суспільство події Польща не дуже зраділа рішенню України "поставити на паузу" скарги до СОТ: є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща не дуже зраділа рішенню України "поставити на паузу" скарги до СОТ: є умова

Польща вважає за недостатнє рішення України "поставити на паузу" скарги до СОТ

6 жовтня 2023, 14:08 comments1957
Поділіться публікацією:

Польща вважає за недостатнє рішення України "поставити на паузу" скарги до Світової організації торгівлі (СОТ) про заборону імпорту українського зерна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник польського уряду Петро Мюллер в ефірі "RMF FM".

Польща не дуже зраділа рішенню України "поставити на паузу" скарги до СОТ: є умова

Експорт зерна. Фото: з відкритих джерел

"Зрештою, ми вимагаємо відкликання скарги, а не призупинення розгляду. Це хороший крок, але недостатній. Абсолютно не йдеться про відміну зернового ембарго", — зазначив Мюллер.

Зазначимо, вчора заступник міністра економіки Тарас Качка заявив, що Україна "поставила на паузу" свої скарги на Польщу, Угорщину та Словаччину у Світову організацію торгівлі, намагаючись знайти практичне компромісне рішення щодо заборони імпорту зерна.

"Цю проблему (імпорт української сільськогосподарської продукції — ред.) буде усунено в найближчі тижні та місяці. Буде багато новин про те, як змінюється режим ліцензування тощо. Це буде дуже активна робота. Тому поки ми шукаємо практичне рішення, наші суперечки у СОТ на сьогоднішній день на паузі", — заявив Качка.

Він зазначив, що Україна ще не розпочала сам процес суперечки у СОТ.

"Ми не в суперечці – ми не оформляли робочий орган для ведення спору, ми на стадії консультацій. Ми направили (до СОТ) цю справу, і для консультацій є 60 днів", – пояснив заступник міністра.

За його словами, Україна зацікавлена знайти "конструктивне рішення".

Нагадаємо, 15 вересня Єврокомісія вирішила скасувати обмеження на імпорт українського зерна, запровадженого для Угорщини, Польщі, Словаччини, Болгарії та Румунії. Попри такий крок Польща, Угорщина та Словаччина продовжили протидію імпорту з України в односторонньому порядку.

У відповідь наша країна подала позови до Польщі, Угорщини та Словаччини до Світової організації торгівлі. 26 вересня стало відомо, що Польща вимагає від України відкликати позов до СОТ.

Пізніше в Мінекономіки заявили, що Україна відкличе свої позови до Світової організації торгівлі проти трьох країн Євросоюзу лише за умови, якщо отримає гарантії відсутності обмежень на експорт зерна в майбутньому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – зерно розбрату: у чому небезпека суперечки з союзниками – чи правильно поводиться Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини