Головна Новини Суспільство події Покарання для ухилянтів: у Раді зробили нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Покарання для ухилянтів: у Раді зробили нову заяву

Нардеп Вениславський зробив висновок, що покарання може не простимулювати, а відрізати бажання повертатися в Україну

18 жовтня 2023, 15:35 comments7297
Поділіться публікацією:

Представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський, який раніше виступав за досить жорсткі міри щодо покарання українцям-ухилянтам, які нелегально виїхали з України під час воєнного стану, тепер змінив свою позицію. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідну заяву він зробив в інтерв'ю ВВС.

Покарання для ухилянтів: у Раді зробили нову заяву

Представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський

"Я був щиро переконаний, що це можливо. Потім, коли розпочалася дискусія, зрозумів, що таким чином ми можемо не лише стимулювати повернення – ми можемо відрізати бажання взагалі повертатися до України", – висловився Веніславський.

Він уточнив, що після завершення війни Україні варто серйозно замислитися над тим, як підняти народжуваність, як зайнятися вирішенням цілої низки демографічних проблем і, якщо діяти радикально щодо ухилянтів, то цим можна лише нашкодити майбутньому України як нації. Виявиться, що покарання має зворотний ефект.

Що ж до військовозобов'язаних, які вступили до вишів на денну форму навчання під час повномасштабної війни, Веніславський сказав, що щодо них також точаться суперечки через "чутливість питання".

Читайте на порталі "Коментарі" — мобілізація в Україні: Міноборони відстежить навіть тих, кого немає в реєстрі призовників.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський заявив, що військові звернулися до нього із проханням дати можливість мобілізувати більше українців. Також стало відомо, що територіальним центрам комплектування (ТЦК, колишні військкомати) незабаром нададуть доступ до всіх державних реєстрів. Як оцінюєте ці перспективи і загалом ситуацію з ТЦК, черги в які, м'яко кажучи, не спостерігається, натомість скандали з корумпованими військками стали мало не повсякденністю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини