Головна Новини Суспільство події Погодні гойдалки влаштують випробування українцям: синоптики попереджають про зливи
commentss НОВИНИ Всі новини

Погодні гойдалки влаштують випробування українцям: синоптики попереджають про зливи

Погода в Україні буде дуже динамічною

5 серпня 2021, 21:00 comments1561
Поділіться публікацією:
Sinoptik.ua попереджає про загрозу погоди в Україні. Через контрасти можна очікувати і похмурих, вітряних днів, і дощів і злив, і спеки вище +30 ° С, і охолодження повітря вночі до +8 ° С. Стабільним може бути лише один регіон — схід і частина півдня України, але і там можуть з'явитися несподівані капризи атмосфери.

У п'ятницю в центральному, північному, західному регіонах, в Одеській області очікуються грози, зливи і шквальний посилення вітру до 15-24 м / с.


Погодні гойдалки влаштують випробування українцям: синоптики попереджають про зливи

Блискавка, скріншот з youtube

Зміни погоди на заході країни з 6 по 9 серпня будуть досить інтенсивними. Якщо у п'ятницю в регіоні пройдуть зливові дощі з грозами та вітром, то у суботу опади можливі тільки місцями, та не такі сильні, як у п'ятницю. А в неділю потеплішає до +28 °С, дощі припиняться і стане переважно сонячно. Навіть у високогір'ї буде тепло, вдень +23 °С. У понеділок регіон знову під впливом нестійких повітряних мас та малоактивних атмосферних фронтів: знову дощі та чергове зниження температури, знову гримітимуть грози.

Схід України у вихідні та понеділок буде знемагати від спеки, в Луганській області до +36 °С, трохи прохолодніше у Харківській — до +33 °С, у Донецькій — до +34 °С. У вихідні в східному регіоні місцями можуть пройти грозові дощі

На півдні країни спека накриє. У п'ятницю мінлива хмарність, до +34 °С, в Одеській області є ймовірність грозових дощів. У суботу небо затягне хмарами, можуть пройти точкові грози та зливи. У Криму дощі очікуються також в неділю. Понеділок у регіоні буде сонячним та спекотним, до +32 °С.

Відзначимо, що раніше видання "Коментарі" писало, що найближчим часом в країні збережеться стабільно спекотна погода з температурою в межах +30 градусів. 

Жителі східної частини країни на термометрі можуть побачити позначки в +35 ... +38 і практично безхмарність. В окремих центральних регіонах температура повітря також буде досягати 35 градусів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що напередодні Одесу накрило потужним циклоном. На думку місцевих жителів, в останній раз зі зливою подібної сили місто стикався в 2013 році. Внаслідок негоди були повалені кілька десятків дерев, розмиті клумби і грунтові дороги, багато районів міста залишилися без електроенергії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини