Головна Новини Суспільство події Після саміту G7 президент Бразилії образився на Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Після саміту G7 президент Бразилії образився на Зеленського

Президент Бразилії образився на Зеленського та Байдена і не розуміє, чому з ним не хочуть зустрічатися

22 травня 2023, 13:04 comments1427
Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва розчарований тим, що він так і не зміг провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту "Великої сімки" у Японії. У тому, що діалогу так і не відбулося, бразильський лідер звинуватив українську сторону. Як передає видання "Коментарі", про це пише бразильське видання "g1.globo.com".

Після саміту G7 президент Бразилії образився на Зеленського

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва. Фото: з відкритих джерел

"Ми чекали [українську делегацію на заплановану зустріч] і отримали інформацію про те, що вони затримуються. Тим часом я прийняв президента В'єтнаму. Коли президент В'єтнаму поїхав, українці так і не з'явилися. Вони безперечно мали іншу зустріч, і вони не змогли прийти", — зазначив Лула.

Він зазначив, що не бачить великої проблеми в тому, що він так і не зміг безпосередньо переговорити з президентом України, хоч і зазнає певного розчарування щодо цього. Лула зазначив, що слухав виступ Зеленського на саміті, а український лідер чув його виступ, у якому також досить багато було сказано про війну в Україні.

Видання звертає увагу на те, що Бразилія пропонувала кілька тимчасових інтервалів, але українська делегація не змогла вписати зустріч у розклад Зеленського. Примітно, що президент США Джо Байден також не зміг знайти час для бразильського президента під час саміту G7.

Зазначимо, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва, який раніше закликав українську владу відмовитися від Криму заради припинення війни, виступив із новими "мирними" ініціативами. Саме після візиту до Китаю. Тепер він закликає міжнародну спільноту "переконати" президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна домовлятися. Про що говорять посилені "миротворчі" пориви лідерів низки країн? Які ризики та можливості для України виникають через ті ж пропозиції та Сілви про створення групи країн для посередництва у припиненні війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ перекинула спецназ на кордон з Україною: на які провокації чекати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини